Podcast 112: Kimchi

Kimchi staat centraal in de gastrodiplomatie van Korea. Veel Koreaanse gezinnen hebben een speciale Kimchi koelkast en maken minimaal een keer per jaar een enorme hoeveelheid Kimchi. Bij Jeroen gaan er zeker twee potten per maand doorheen. Hoog tijd om uit te zoeken wat Kimchi is, hoe je het zelf kan maken en vooral wat je ermee kan maken.

In het supplement praat Jonas met Meike Kruger, schrijfster van Een Tafel Vol. Meike is recent op culi trip naar Korea geweest en vertelt over haar liefde voor die keuken.

Behandeld in de podcast

  • Jeroen verklaart het BBQ seizoen voor geopend en maakte een Texas chili op zijn kamado. Gehakt, worstvlees en runderlappen met chipotles, tomaten en meer 8 uur laag en traag.  Bekijk dit Instagram filmpje voor het recept.
  • Ook in 2024 organiseerde Woodford Reserve de Woodford monday: cocktail met leuke activiteit op school night. Jeroen ging in de Hoxton naar de film met een Munt Julep en genoot van een foodpairing bij Flying Dutchman cocktails met hapje van Soenil Bahadoer.
  • Jonas maakt weer eens Roti kip en kocht deze keer de roti plaat bij de toko. Hij vergat weer hoe lekker het is en hoe simpel het is om te maken. Luister ook naar de podcast over Roti en maak het zelf ook met dit Roti recept.
  • Na een bezoek bij zijn vader kreeg Jonas een azijnmoeder, die drijft nu in witte wijn die over bleef. Nog een maandje wachten en dan is het witte wijnazijn geworden. Je kan het ook goed zelf maken met wijn die over is.

Kookboeken

Recepten