Podcast 100: Rendang

Honderd hele afleveringen hebben wij inmiddels voor jullie gemaakt. Dat vieren we met een bijzonder Belgisch biertje en een aflevering over Rendang, het gerecht dat in 2011 door CNN werd uitgeroepen tot het lekkerste gerecht ter wereld. We leggen alles uit over Rendang en geven je recepten om echte Indonesische rendang te maken. Als klap op de vuurpijl geven we ook nog 100 kookboeken weg.

Rendang zette ons ook op het verkeerde been. Het blijkt namelijk geen gerecht te zijn, maar een bereidingswijze. Die je natuurlijk kan toepassen op rundvlees, maar ook heel goed op garnalen, cassave, jack fruit en tientallen andere ingrediënten. Jesse en Jeroen doek erin en leggen het allemaal uit.

Behandeld in de podcast

  • Jonas en Jeroen dronken het Brewers Desire van brouwerij Bourgogne de Flandres
  • We zitten in de jury van Food and Friends Het Gouden Kookboek. Vanaf 21 november kan je daar de nominaties bekijken en stemmen voor de publieksprijs. Op donderdag 26 oktober zetten wij een special online waarin we de genomineerden bespreken.
  • Naar aanleiding van de Podcast 93: Ramen 2.0 konden leden van De Brigade verse ramen bestellen bij Fuku Ramen. Jonas is daar natuurlijk meteen mee aan de gang gegaan.
  • Jeroen was op bezoek in Brugge. Brugge is prachtig maar ook heel toeristisch. Handmade in Brugge is een groep lokale restaurants, brouwers en winkels die ambachtelijk werken. Dat is dus een goed startpunt dus voor een weekendje lekker eten en foodshoppen.
  • Brouwerij De Halve Maen kennen we van de Brugse Zot. Naast een uitstekende rondleiding hebben ze een restaurant met klassiek Vlaams eten: garnalenkroketjes, vol-au-vent, slibtongetjes, dat werk. 
  • Restaurant De Mangerie is meer een fine dining zaak, met een lokaal gewortelde maar internationaal geïnspireerde keuken. De chef werkte o.a. in Hong Kong. Denk bijvoorbeeld aan Beef Tataki met Rode Ui en Biet, Escabeche van Beukenzwam.
  • Niet besproken in de podcast maar wel zeer de moeite waar zijn o.a. Otto Waffle, Koffiebranderij, Cocktailbar Ran en natuurlijk chocolade instituut The Chocolate Line.

Recepten

Rendang expert Uni Reno kan je vinden op Instagram.

In het supplement sprak Jeroen uitgebreid met Maureen Tan over haar 22 daagse culinaire rondreis door Indonesië met Merapi travel.

100 afleveringen, 100 kookboeken om weg te geven

We maken onze 100e aflevering en daarom hebben we wat te vieren en geven we 100 kookboeken weg. De eerste 50 nieuwe Brigade (jaar)leden ontvangen een kookboek. Maar onze bestaande leden vergeten we ook niet. Onder onze bestaande leden verloten we de 50 andere kookboeken. Vul het onderstaande formulier in en win een kookboek. Geef aan, via het drop-down lijstje, of je een nieuw of bestaand lid bent. Zodra we de winnaars gaan trekken controleren we of iedereen lid van de Brigade is.

De actie is gesloten