Podcast 93: Ramen 2.0

Onze aller-aller-allereerste aflevering ging over Ramen. Ramen kleuters waren we. Na vier jaar ramen maken, ramen eten en gesprekken met de allerbeste ramen chefs in Nederland en wereldwijd is het tijd om jullie bij te praten. Over de 5 stappen naar een perfecte ramen, het verschil tussen de Paitan en de Chintan en vooral het mysterie van de tares.

Na deze podcast kan je achteloos je ramen order plaatsen en – als je het aandurft – de perfecte Tonkatsu Ramen zelf maken. De Brigade kan aan de gang met zelf Ramen noodles maken of verse Ramen noodles bestellen bij de eindbaas van de Nederlandse Ramen shops. The Ramen Emperors Strike Back!

Behandeld in de podcast

Sake

In de podcast dronken we sake van Otemba sake. Als je zelf ook deze geïmporteerde sake wilt drinken dan kan je die bestellen via hun webshop. Brigadeleden krijgen 20% korting op hun bestellingen. De kortingscode staat op de kortingspagina (inloggen via Petjeaf).

Dit zijn twee sake’s die door Otemba sake voor ons geselecteerd zijn:

  • Kakurei Junmai Ginjo (besproken in de podcast)
    Een lichte, droge en frisse sake met delicate bloemige aroma’s. Het heeft een zachte, mooie korte afdronk (Kire) en een goede hoeveelheid umami. Deze stijl sake is bekend als Tanrei-Karakuchi. Deze sake is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde Koshi-Tanrei rijst uit Niigata. De sake is het best gekoeld, maar kan ook op kamertemperatuur gedronken worden.
  • Ryusei Night Emperor Tokubetsu Junmaishu
    Een veelzijdige sake die bij elke maaltijd past. Dankzij het brouwproces met zacht water is de sake mild en rond. Gebrouwen met lokaal geproduceerde Hattan Nishiki rijst. Vergeleken met de zware sake’s van de Fujii Brouwerij heeft deze sake een gemiddeld alcohol percentage maar zijn de smaken van de rijst en koji wel mooi behouden gebleven. Deze sake is op verschillende temperaturen te serveren.

Wissewasjes

  • Jeroen bestelde bij onze nieuwe partner Pimenton, de webshop voor foodies. 
  • Het hele oude Rioja diner was bij Nazka.
  • Jonas heeft heerlijk Japans gegeten bij Fuku Ramen, met een Ramen als hoofdgerecht.
  • Voor de tare bij de Ramen heeft Jonas Garums gekocht bij No621 Ferments. De Mushroom Garum was heerlijk.

Ramen buiten de deur eten

Zelf maken

Goede Ramen kookboeken

Ramen Recepten

Voor Brigadeleden