Podcast 102: Boter

Het is gek spul, die boter. Niet alleen hoe je het maakt, maar ook wat je er allemaal mee kan doen. En dan hebben we het nog niet over de verschillende botersoorten. Boter is daarmee de koning van de keuken. Of koningin want boter is mannelijk of vrouwelijk naar keuze, zoek maar op. Non-binaire boter is in ieder de ouder van het stiefkind van het zuivelvak: karnemelk.

Alles over Ierse, Franse en Nederlandse boter, rauwmelkse boter en gefermenterde boter, boter met zout en boter zonder zout, en zelfgemaakt boter. We proeven ze allemaal en kiezen een favoriet. Vervolgens gaan we met boter de keuken in. Dat allemaal het Wat Schaft De Podcast debuut van Chef Annie. Geen wonder dat Jeroen en Jonas er met boter en suiker ingaan.

Drankje: Brown Butter Old Fashioned

In deze podcast drinken we een Old Fashioned, een cocktail met whiskey. De whiskey is geheel in thema gefatwashed met boter, Beurre Noisette. In dit recept wordt de rijke smaak van Woodford Reserve Bourbon gemengd met een romige, bijna karamelachtige laag door de beurre noisette. Check het recept hier.

Behandeld in de podcast

Geproefde boters

1. Supermarkt: Kerry Gold
2. Kaasboer: Isigny Beurre
3. Prijswinnende boter Sophia Hoeve in Warmond. (Verkooppunten)

All things butter

Butterboy Thomas Straker biedt op Instagram en Youtube oneindige boter inspiratie en keer op keer een perfecte quenelle boter.

Recepten

Win: Woodford Reserve pakket

Wil je kans maken op het Woodford Reserve pakket dan moet je Brigade-lid zijn en laat je hier je gegevens achter.