Podcast 115: Zuurdesem voor Dummies

Jonas en Jeroen zijn allebei ervaren Zuurdesembakker. Boules, baguettes, bagels, zij draaien hun hand er inmiddels niet meer voor om. Jongste teamlid Annie echter bleek al maanden een starter te hebben die rent-free in haar koelkast woont. Daar moest dus hoognodig iets aan gebeuren. Annie zet speciaal voor jullie haar eerste wankele stappen op het zuurdesempad.

Annie deelt haar ervaringen van het eerste zeven broden. Jeroen en Jonas mansplainen hoe het zit met starters, meelsoorten, glutenzetting en de verschillende rijsmomenten. Na deze podcast weet je alles wat je moet weten om de eerste wankele schreden op het Zuurdesem pad te zetten.

Bovendien hebben we met zijn allen de recepten nog eens goed onder de loep genomen. De recepten zijn getest, verduidelijkt en aangevuld. Met heldere foto’s en filmpjes op de site over wat je moet doen. Als klap op de vuurpijl hebben we met Baktotaal het WSDP Zuurdesempakket samengesteld waar alles in zit om je eerste 10 broden te bakken.

Wissewasjes

Zuurdesem recepten

Wat Schaft De Podcast Zuurdesempakket

Samen met Baktotaal hebben wij een pakket samen gesteld waarin je alles vind dat je nodig hebt om te beginnen met Zuurdesem bakken. Dit pakket is vanaf eind mei verkrijgbaar bij Baktotaal.