Simpele Patat Friet

Het recept voor deze simpele Patat Friet is een goed alternatief voor het Perfect Patat Friet recept van Jonas en Jesse in samenwerking met Heston Blumenthal. Maar heb je geen zin in al die losse stappen, maar is het wel tijd voor een lekker Patat Frietje? Gebruik dan dit Simpele Patat Friet recept. Heb je wel zin in een goede vette hap, maar heb je geen zin om het zelf te maken? Dan hebben wij een pagina met adressen voor je, waar je een heerlijk goudgeel knapperig Patat Frietje kunt halen. Met tips van onze luisteraars is deze pagina tot stand gekomen. Heb je zelf nog goede tips? Vul het formulier in!

Recept afdrukken Pin recept
5 van 4 stemmen

Simpele Patat Friet

Niet zo perfect als de Jonas en Jesse manier, maar wel heel lekker en niet te moeilijk.
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: aardappelen
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 kg Agria oude aardappelen
  • Rijst olie voor frituren 1-2 liter afhankelijk van de pan

Instructies

  • Schil de aardappelen en snij ze in frieten van 1 cm en de lengte van de aardappel. Hiervoor kan je een frietsnijder gebruiken
  • Verwarm de olie in een frituur (of gietijzeren pan) tot 130 graden. Een grotere en zwaardere pan houdt meer warmte vast dan een kleintje.
  • Bak de frieten een eerste keer in 8 minuten gaar. Let op dat ze niet verkleuren. Doe dat in kleine hoeveelheden zodat de olie niet teveel afkoelt en de frieten niet aan elkaar plakken.
  • Laat de frieten uitlekken op papier. Laat de frieten helemaal afkoelen, bij voorkeur in de koelkast. Nog beter is een nacht in de vriezer
  • Als de frieten uit de vriezer komen laat ze dan eerst helemaal ontdooien en maak de frieten zo droog mogelijk. (Daar kan je ook een föhn voor gebruiken.)
  • Bak de frieten in olie van 180 graden in 3-4 minuten goudbruin. Laat niet aanbranden. De friet kan ook sneller gaar zijn, dus hou het in de gaten.
  • Laat ze uitlekken, doe er wat zout over en serveer direct met je favoriete saus.

Onze podcast over Simpele Patat Friet

Luister ook onze podcast waarin dit recept uitgebreid wordt besproken. Elke twee weken praten Jeroen en Jonas uitgebreid over lekker eten en drinken. Luister de podcast via Apple podcast, Spotify of via deze player.

Voor bijzondere ingrediënten werken we samen met Pimentón, dé webshop voor foodies en hobbykoks in de Benelux. Onze recepten linken direct naar hun site.