Podcast 72: Steak Live

17 juni 2022, Amsterdam, Leidseplein, Midtown Grill Amsterdam. Een restaurant vol luisteraars en andere geïnteresseerden. Allemaal speciaal bij elkaar voor deze laatste podcast van seizoen 3: Steak Live! Mikel van Nice to Meat en Stijn van Midtown Grill Amsterdam zitten bij Jonas en Jeroen aan tafel om te praten over Amerikaanse Steak. En de luisteraars? Die proefden en genoten natuurlijk mee.

Steak Live: Wat Schaft de Podcast Live vanuit Midtown Grill Amsterdam

Jeroen heeft erg lang het idee gehad om eens een aflevering over Amerikaanse Steak te doen. Het balletje ging rollen en van het een kwam het ander. Opeens zaten we op 17 juni in Midtown Grill Amsterdam aan het Leidseplein voor podcast 72: Steak Live. Mikel, de slager (en eigenaar) van Nice to Meat en Stijn, restaurant manager van Midtown Grill Amsterdam schoven aan bij Jonas en Jeroen om hun ervaring, passie en liefde voor Steak te delen.

Ondertussen genoten de luisteraars van de opname van de podcast en werden er onderwijl ook lekkere gerechtjes uitgeserveerd. Bijvoorbeeld overheerlijke steak tartaar of crab cakes voor bij de Hendrick’s gin Negroni of Martini. Gevolgd door een voorgerecht van een Wedge Salad die prachtig samenging met de Chardonnay van Cannonball. Een proeverij van drie verschillende cuts steak en dat werd gevolgd door een hoofdgerecht met een prachtige entrecote met gepofte knoflook en patat friet en opnieuw een mooi glas wijn van Cannonball. Tot slot, niet te missen natuurlijk een flink stuk Cheesecake. Oftewel: Genieten!

De traditionele cuts van Amerikaanse steakhouses:

  • T-Bone
  • Porterhouse
  • Filet/Ossenhaas
  • Stripsteak/Entrecote
  • Rib Eye

Het rund is te verdelen in twee delen: de Ossenhaas zit onder de ribben, de Entrecote en de Rib Eye zitten erbovenop. De verschillende benamingen geven aan of een cut wel of niet met bot is.

Wij bedanken voor deze podcast Mikel en Stijn voor hun bijdrage. Maar ook Nice to Meat, Midtown Grill Amsterdam, Wijnkoperij Okhuysen, Hendrick’s Gin voor het proefpakket voor twee luisteraars en het Californian Wine institute: Bedankt.

Recepten bij deze podcast:

Drankje: Cannonball Californian Wine

Twee overheerlijke Californische wijnen bij al het vleesgeweld van de Steak podcast.

Cannonball Chardonnay – Amerikaanse chardonnays kunnen soms uitgesproken zijn met veel hout en aromatische expressie. Bij Cannonball pakken ze het anders aan en zoeken ze het juist in de finesse. Heerlijk met de frisheid van perzik, vanille en mooie aroma’s.

Cabernet Sauvignon – Wijnmaakster Ondine Chattan – een groot liefhebber van cabernet-sauvignon – weet precies waar zij de beste druiven kan vinden. Het gros haalt zij uit Sonoma County. De wijn werd circa achttien maanden op eikenhouten vaten (80% Frans en 20% Amerikaans) opgevoed. Expressief met ceder, cassis en vanille.

Deze Live podcast is mede mogelijk gemaakt door California Wines

Het Supplement

Sinds kort lanceren we bij iedere aflevering ook Het Supplement. In het Supplement praten we nog even verder met de gast of bespreken we andere leuke zaken. Wil je het Supplement ook horen na afloop van de podcast? Word dan lid van de brigade op petje.af. En ben je op zoek naar de shownotes van Het Supplement? Ga dan naar de pagina voor de Brigade en log in. In dit Supplement deelt Mikel van Nice To Meat zijn top 5 Steak restaurants van over de hele wereld.