Podcast 111: Kliekjes

Een bakje koude pasta, wat gekookte kip, een slappe halve courgette en een restje knoflooksaus. In de koelkast zetten is een ding, maar er vervolgens iets lekkers mee maken is heel wat anders. Jeroen komt uit een gezin waarin eten weggooien verboden was én hij heeft er net een boek van Tamar Adler (Vogue, New York Times) over gelezen. Hij mag dus even uitleggen hoe je dat doet, restverwerking.

Van een heuse kliekjes filosofie, tot bewaartips en vooral heel veel ideeën voor restverwerking. Het komt allemaal aan bod in deze aflevering. Zelfs voor het drankje gebruikt Jeroen een restje jam. En een spiksplinternieuwe limited edition van Hendrick’s Gin, dat dan weer wel.

In het supplement een uitgebreid interview met Sander Overeinder, chef van o.a. VRR, Vuurtoreneiland en Stadsbakkerij As.

Drankje

Jeroen maakte een heerlijk cocktail met een restje abrikozenjam en de nieuwe specials edition van Hendricks. Alles over de nieuwe special edition van Hendricks hier: https://hendricksgin.com/our-gins/hendricks-grand-cabaret/

Wissewasjes

  • Jeroen vertelde hoe hij al ruim 4 jaar zijn zuurdesemstarter in leven houdt: in de koelkast bewaren, goed voeden vlak voor je hem gaat gebruiken en verder niet te moeilijk doen. Onze afleveringen Zuurdesem, Zuurdesem 2.0 en Zuurdesem en de Franse Bakker kan je natuurlijk ook luisteren.
  • Het rijst omakase Menu bij Taiko was uitstekend. Heb jij ook zin in een avond internatonale verwennerij dan kan je hier reserveren.
  • Jonas is gaan eten bij Cafe Wu, een Chinese bistro waar Chinese gerechten en Franse technieken gecombineerd worden. In de keuken staat Timo de Beurs. Een aanrader.
  • Het was weer eens tijd voor Boeuf Bourguignon en die heeft Jonas gemaakt met gnocchi. Daar hebben we een hele aflevering over gemaakt. Het recept staat hier.

Boeken

Jeroen’s kliekjes filosofie is geïnspireerd op Tamar Adler ‘An Everlasting Meal’

Recent heeft Tamar Adler ‘The Everlasting Meal Cookbook’ gepubliceerd. Daarin kan je opzoeken wat je aanmoet met allerlei kliekjes. Het is het werkboek bij het boek hierboven.

Win de hele Top 10 aan smaakmakers

Samen met alle luisteraars stellen we de Top 10 smaakmakers samen. Daarvoor sturen we eind maart een enquete rond. Onder iedereen die de enquete invult verloten we een pakket met de hele Top 10, beschikbaar gesteld door www.pimenton.be

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Zodra er een aflevering live staat krijg je een email en sturen wij ook de shownotes en recepten mee.

Recepten