Podcast 101: Ravioli

Ravioli, van Jonas’ jeugdtrauma tot dat ene gerecht dat van een etentje een diner maakt. Andiamo! Ravioli heeft iets feestelijks. Het zijn kleine kadootjes waarbij het een verrassing is wat erin zit. Met Ravioli til je je menu meteen naar een hoger niveau, zeker als je de saus en de vulling goed op elkaar afstemt. Bovendien maak je een lekkere vulling vaak van restjes vlees, vis of groente. Je geeft je gasten restjes en ze vinden het kadootjes. Culinaire upcycling van de hoogste plank, wat ons betreft. Als Jonas dan vertelt dat je ravioli heel goed kan invriezen, wordt Jeroen echt enthousiast en wil meteen allemaal spullen gaan kopen. Met dank aan Leonardo Pacenti die Jonas in het Supplement de fijne kneepjes uitlegt en vertelt dat het makkelijkste natuurlijk is om verse ravioli in de winkel te halen.

Drankje: Bojo Carft Soda Vijg

We dronken een gefermenteerde craft soda gemaakt van vijgenbladen van BOJO. Dit drankje is gemaakt door Brigade-lid Ernest Mistiaen en is tijdens de corona epidemie ontstaan toe hij ging experimenteren met vijgenbladeren uit zijn tuin. Inmiddels al voor de 3e keer gebotteld en te koop bij bars in Amsterdam, Leiden & Rotterdam. Online is BOJO Craft Soda | Vijg ook te bestellen.

Behandeld in de podcast

Ravioli gear

Recepten

100 afleveringen, 100 kookboeken om weg te geven

We maken onze 100e aflevering en daarom hebben we wat te vieren en geven we 100 kookboeken weg. De eerste 50 nieuwe Brigade (jaar)leden ontvangen een kookboek. Maar onze bestaande leden vergeten we ook niet. Onder onze bestaande leden verloten we de 50 andere kookboeken. Vul het onderstaande formulier in en win een kookboek. Geef aan, via het drop-down lijstje, of je een nieuw of bestaand lid bent. Zodra we de winnaars gaan trekken controleren we of iedereen lid van de Brigade is.

De actie is afgelopen