Bonus: Rick Martinez (in English)

Rick Martinez behoeft in de VS geen introductie. Met regelmatig bijdragen aan Food 52, The New York Times en Food Network is Rick en vertrouwd gezicht in de VS. In Europa kennen wij de Mexicaanse keuken en zijn ambassadeurs minder goed. Jeroen en Jonas beginnen bij het begin: wie is Rick Martínez en hoe komt hij in Mexico terecht? Wat onderscheidt de Mexicaase keuken? En moet je echt alle 32 staten bezoeken?

Over Rick Martínez

Rick Martínez is kok en schrijver met een diepe liefde voor de Mexicaanse cultuur en keuken. Hij schrijft voor de The New York Times en de populaire foodiewebsite Food52. Hij is presentator van een City Guide-videoserie over Mexico Stad en was jarenlang Senior Food Editor bij Bon Appetit. Mi Cocina is zijn eerste eigen kookboek.

Rick Martínez is de host van de begeleidende videoseries Mi Cocina en Sweet Heat, zowel op het Food52 YouTube-kanaal als Pruébalo op het Babish Culinary Universe-kanaal. Hij is co-host van de Borderline Salty-podcast met Carla Lalli Music. Hij woont momenteel in Mazatlán met zijn hond, Choco, waar hij kookt, eet en geniet van de Mexicaanse Pacifische kust.

Mi Cocina: Een culinaire reis door Mexico

Ontdek de culinaire schatten van Mexico en haar zeven regio’s in meer dan 100 unieke gerechten. In Mi Cocina neemt Rick Martínez je mee op een culinaire reis door Mexico – die begint in Mexico Stad en verder gaat langs 32 staten, 156 steden en meer dan 20.000 heerlijke kilometers aan verhalen en recepten.

Met dit boek brengt Martínez een persoonlijk eerbetoon aan de schoonheid en overvloed van Mexico – waar de wortels van zijn familie liggen. Hij brengt de regionale identiteit van Mexico tot uitdrukking met gerechten als Oaxaca’s mole coloradito (gemaakt met pasilla-chili’s, gedroogd fruit, noten, zaden en bitterzoete chocolade) en tacos de capeados (gefrituurde vistaco’s in maïsmeelbeslag met papaya en tomatillo); een gerecht dat zo kenmerkend is voor de kuststreek Baja.

Koop Mi Cocina

Recepten bij deze Podcast