Podcast 116: IJs met Hidde de Brabander

Als de zon schijnt, staan we in de rij voor een ijsje, dat absoluut favoriet is bij kinderen. Maar ook Jesse en Jonas bestellen graag ijs, vooral als dat onderdeel is van een goed dessert. De grote vraag is of het makkelijk is om thuis ook goed ijs te maken. Daarvoor hebben we een gast uitgenodigd die ons een mini-ijscollege gaat geven: Hidde de Brabander, Meester Patissier, SVH Meesterijsbereider en manager van het IJscentrum.

Hidde de Brabander legt uit hoe je thuis ijs kunt maken en dat je daarvoor niet per se extra poeders en bindmiddelen nodig hebt, maar dat je ijs veel beter wordt als je deze wel gebruikt. Hij geeft uitleg over het vriespuntverlagende effect en welke ijsmachines hij aanbeveelt. Met de recepten op de site (en een ijsmachine) kun je na deze uitleg van Hidde het lekkerste ijs thuis bereiden.

In het supplement praten we langer door met Hidde de Brabander over zijn carrière in de patisserie, hoe het is om in sterrenkeukens te werken en het maken van kookboeken.

Behandeld in de podcast

IJs benodigdheden

Kookboek recensie

Recepten

Maak kans op Glacerie van Hidde de Brabander

We mogen 1 exemplaar van Glacerie van Hidde de Brabander verloten onder leden van de Brigade. Om mee te doen aan deze winactie moet je lid zijn van de Brigade. Vul hieronder je gegevens in en dan loten we op 26 juni 2024 de winnaar. Bij de loting controleren we of je Brigade-lid bent.

Doe als Brigade-lid mee met de loting via dit formulier

    Kookboek Glacerie