Podcast 103: Garnalencocktail

Het is waarschijnlijk het populairste voorgerecht met kerst, de garnalencocktail. Garnalen, sla en saus, wat heeft Wat Schaft De Podcast daaraan toe te voegen? Welnu, we geven de tips van Iwan Driessen van Restaurant Rijssel voor de perfecte klassieke garnalencocktail. Godfather van de Nederlandse fusion, Schilo van Coevorden maakt een variant met wasabi, zeewier en pomelo. En als uitsmijter een krankzinnig moeilijk recept van Merijn van Berlo van Restaurant Choux.

Dus als jij je garnalencocktail game naar het volgende niveau wil tillen, als jij wil laten zien dat je de klassiekers kent en weet te verbeteren, dan is dit jouw aflevering. En daarbij geven we je ook nog toffe wijnsuggesties. In Het Supplement vertelt brigadelid Arnout van Lie hoe het is om het recept van restaurant Choux te maken.

Behandeld in de podcast

Wijnen

Samen met wijnkoperij Okhuysen hebben de deze wijnsuggesties:

Klassieke garnalencocktail van Rijsel: 2022 La Grange – Muscadet Sèvre et Maine van Domaine Luneau-Papin (€ 16,30) 

Fusion garnalencocktail van Taiko: 2022 Gemischter Satz Braitenpuechtorff, Weingut Ingrid Groiss (€ 13,95)

Fine dining garnalencocktail van Choux: 2022 Bandol rosé, Château de Pibarnon (€ 33,25) 

Recepten

Win het Hot Sauce 4-pack van Raijmakers Heetmakers

Deze gloednieuwe, luxe giftset van Raijmakers Heetmakers is hét ultieme cadeau voor de liefhebbers van hot sauces. In deze schitterende box vindt je alle 4 de smaken hete sauzen van dit Nederlandse merk. Wij mogen 3 giftsets verloten onder brigade-leden. WIl je kans maken op deze 4 bijzondere hot sauces, vul dan het onderstaande formulier in. Zodra we de winnaars gaan loten controleren we of je Brigade-lid bent.

De actie is gesloten