Podcast 67: Snel en Makkelijk

Snel en Makkelijk, niet perse een onderwerp dat je verwacht bij Wat Schaft de Podcast, maar in het rijtje Budget Koken en Weekmenu past Snel en Makkelijk weer wel heel goed. Gemiddeld genomen kookt de Nederlander 28 minuten. 28 minuten van de boodschappen op het aanrecht tot aan tafel gaan. Dus Jeroen heeft de regels ingesteld: 28 minuten, koken met een strategie en ja, dat betekent dat het budget soms over boord moet.

Sponsors

Snel en makkelijk: 28 minuten om aan tafel te gaan

Een doordeweekse maaltijd, de gemiddelde Nederlander kookt gemiddeld 28 minuten per dag. En die 28 minuten is dan echt gerekend vanaf thuiskomen met de boodschappen tot aan tafel gaan. Hele moeilijke technieken, speciale snufjes en moeilijke apparaten zijn daarom voor deze podcast niet toegestaan. Het gaat echt om snel en makkelijk koken, binnen 28 minuten een lekker gerecht op tafel. Gezond, Snel en Makkelijk. Het onderwerp van deze aflevering is te vergelijken met bijvoorbeeld podcast 38 over Budget koken, of Podcast 20 over het Weekmenu.

Om Snel en Makkelijk het eten op tafel te hebben zijn volgens Jeroen een aantal dingen van groot belang:

 • Kies een van de snelle strategieën:
  • Pasta
  • Eenpansgerechten
  • Plaatbereidingen
  • Varianten op brood
  • AVGtjes waarbij de langste bereiding nooit meer is dan 20 minuten
 • Zet alles in een keer op
 • Kies snelle producten uit de supermarkt

Recepten bij deze Podcast:

Helaas mochten we het oorspronkelijke recept uit de Groene Bakplaat van Rukmini Iyer niet gebruiken. Echter hebben we in overleg met de Brigade een mooi alternatief gevonden.

Drankje: Hendrick’s Gin Neptunia Fizz

Een lekker zomers drankje die past bij de zomerse temperaturen. Gebruik de Hendrick’s Gin Neptunia uit Lesley’s Cabinet of Curiosities, deze is gereleased in maart 2022. Lisette van Hendrick’s Gin neemt ons mee in deze lekkere frisse versie van een Gin & Tonic. Hendrick’s Neptunia is een gin die ons meeneemt naar de zee. De smaak is ziltig en heeft een boeket van Schotse kust & zee kruiden, met een hint van citrus in de afdronk. Maak een heerlijke Hendrick’s Gin Neptunia Fizz door Hendrick’s Neptunia te combineren met limoensap en suikerstroop en top het af met bruisend water. Wil je liever een perfect serve? Serveer de Gin dan met een premium tonic. En wil jij zo’n lekkere fles winnen? Kijk dan op onze Ook Leuk pagina en meld je aan voor de Brigade!

Wissewasjes

 • Jonas heeft in zijn tijdelijke woning een hele kleine keuken, drie pannen en geen oven of waterkoker. Dat betekent nadenken en een compleet nieuwe strategie bedenken om het eten op tafel te krijgen. Een puber leren hoe hij zonder een waterkoker instant noedels maakt hoort ook bij deze strategie.
 • Jonas en Jeroen waren op bezoek bij Ruben, Tijl, Ruben voor een podcast opname. Voor deze aflevering heeft Jeroen samen met zijn zoon Lobster Rolls gemaakt. Het begint met TikTok en het eindigt op tafel. Dat is hoe het met de huidige puber generatie gaat. Dus een mooi project voor vader en zoon. Het recept voor de broodjes kwam uit het kookboek van Joshua Weissman en waren gemaakt door Melle. De kreeft was Oosterschelde kreeft en was bereid op de manier zoals dit ook besproken is bij de populairste aflevering van Wat Schaft de Podcast: Kreeft.
 • Eva Posthuma de Boer geeft 4x per jaar een klein boekje uit: Keukenkastjes. De eerste boekjes: Gember, Chocola, Ei en Asperges. Het recept voor Gemberbier van Wat Schaft de Podcast staat nu ook in dit mooie Keukenkast boekje. Wil je meer weten over deze boekjes? Kijk vooral op haar site. Het boekje gaat net als het boek van Joshua Weissman in de Tombola voor nieuwe Brigadeleden.

Voor de Brigade

Onze Tombola van Kookboeken! Ieder nieuw lid van de Brigade of een vernieuwd Brigadelid (zolang de voorraad strekt, op volgorde van aanmelding) ontvangt een ingepakt kookboek in de brievenbus. Heb je het kookboek al, of is het niets voor jou? Meld je dan op de online kookclub op Discord in het #kookboeken kanaal. Wie weet zijn er andere Brigadeleden die graag met je ruilen.

In deze podcast mogen we ook Hendrick’s Gin Neptunia weggeven. Wil jij kans maken? Ga naar onze Ook leuk pagina en meld je aan via het bericht.

Van de Afslag: Scholfilet met gebakken aardappeltjes en doperwtjes

Opnieuw binnen 28 minuten klaar, maar dan ook nog eens duurzaam en lekker. Dat is het recept van deze podcast voor Van de Afslag: Lekker Snel en Makkelijk. Gebruik de strategie van AVGtjes, kies voor krieltjes en gebruik ons recept voor gebakken schol, oftewel Bakkertjes.