Podcast 74: Gent, Culinaire Hotspot

Een weekend weg voor Wat Schaft de Podcast? Wat vervelend dachten de mannen en de vrouwen? Die gingen gezellig mee. Gent, Culinaire Hotspot, dat is waar dit eerste deel van Wat Schaft de Podcast goes Gent over gaat. Wat is nu typisch Gents, Gent als Veggie stad en Gent en duurzaamheid. Het tweede deel (wat to do in een weekend Gent) vind je over 2 weken in alle podcast apps en voor onze petje.af leden natuurlijk met extra supplement.

Sponsors

Gent: Culinaire Hotspot, in gesprek met Jeroen Tavernier

Een weekend in Gent, Jeroen en Jonas hebben het samen met hun vrouwen ervaren. Heerlijk eten, mooie ontmoetingen met ondernemers en de grote hulp bij de organisatie van dit weekend is Jeroen Tavernier geweest. Jonas en Jeroen gaan met Jeroen Tavernier in gesprek over de Culinaire Hotspot Gent. Jeroen Tavernier is al 18 jaar verbonden aan Vooruit aka de 404. Dit is een kunstencentrum die zich richt op alle kunsten, maar ook op een foodbeweging. Jeroen is daarnaast ook worstenmaker in zijn bedrijf Monsieur Boudin.

Gent is geen grote stad, het is niet zoals Antwerpen of Brussel. Maar daardoor staan juist belangrijke onderwerpen centraal zoals lokaal ondernemen, duurzaamheid en vega(n) eten. En juist over deze onderwerpen praten Jonas en Jeroen met alle lokale ondernemers die ze ontmoeten op aanraden van Jeroen Tavernier. Wij bedanken Jeroen voor zijn bijdrage aan dit mooie weekend Gent!

Recepten bij deze Podcast:

Drankje: Picon Vin Blanc

Dit keer geen Gents drankje, maar wel een Vlaams drankje. Denk Negroni, maar dan lichter. Het bestaat uit 1/3 Amer Picon, 2/3 witte wijn en een drukke cointreau bijvoorbeeld. Wil je het liever met bier? Dan kan dat ook.

Het Supplement

Elke podcast eindigen we met het Supplement. Jonas en Jeroen praten nog een half uur verder nadat de normale aflevering is geëindigd. Dit keer een interview met Olly Ceulenaere van Restaurant publiek en een van de Flemisch foodies. Het Supplement is voor al onze Brigadeleden. Nog geen lid van de Brigade? Check www.petjaf.com/watschaftdepodcast