Podcast 113: Aardbeien

Jeroen is diep in de zomerkoninkjes gedoken. Van schilderijen van Hieronymus Bosch tot risotto met aardbeien, het komt allemaal aan de orde deze afleveringen. Het leukste is wel dat je de lekkerste aardbeien zelf kweekt en dat dat niet moeilijk is. En dus doen we een weggeefactie van kweekpakketten.

Daarnaast hebben we de uitslag van de Smaakmakers verkiezen. De hele Top10 hoor je in de podcast en vind je op de site. In het Supplement praat Jeroen met Dan Saladino, BBC Food journalist en schrijven van het boek ‘Eten tot het op is.” Kortom en bomvolle podcast met als klap op de vuurpijl een recept voor Risotto met Aardbeien (en ja, dat is echt lekker).

Drankje

Jeroen maakte een heerlijk bruisend drankje van beurse aardbeien en kroontjes.

Wissewasjes

Jeroen heeft het boek Eten tot het op is gelezen van Dan Saladino, uitgegeven bij Mazirel pers. Een fascinerend boek over voedseldiversiteit en waarom het belangrijk is om die in stand te houden.

Jonas heeft gekookt uit het nieuwe Aspergeboek van Eric Swaghoven.

Top10 Smaakmakers

In Podcast 111: Kliekjes hebben we het uitgebreid gehad over smaakmakers, die geheime wapens in je voorraadkast. In samenwerking met Pimenton.be nodigden we jullie uit om te stemmen op je 10 favoriete smaakmakers. Dat hebben jullie massaal gedaan, duizenden stemmen zijn uitgebracht en er zaten heel veel leuke ideeën bij over hoe je de smaakmaker kon gebruiken.

1. Witte miso

2. Pimentón de la Vera

3. Gochujang

4. Crispy chili in olie

5. Tahina

6. Za’atar

7. Sushi-azijn

8. Sumak

9. Tamarindepasta

10. Urfa-chilivlokken/Pul biber

Pimenton stopt al deze smaakmakers in een pakket en stuurt dat voor € 59 naar je op. Uitstekend kado, ook voor jezelf!

Recepten

Het favoriete aardbeienrecept van Rutger Bakt:

Dan een aardbeienrecept dat niet lekker klinkt maar het wel is: aardbeienrisotto. En een authentiek Italiaans recept!

Nog meer lekkere risotto recepten? Koop dan dit heerlijke kookboek: Tutto Risotto van Florine Boucher

Maak kans op de Aardbeien smulpakketten en Worstelingen

We mogen 5 aardbeien kweekpakketten van Aardbeiplantje.nl en 2 exemplaren van het boek van Dan Saladino: Eten tot het op is verloten. Om mee te doen aan deze winactie moet je lid zijn van de Brigade. Vul hieronder je gegevens in en dan loten we op 1 mei 2024 de winnaar. Bij de loting controleren we of je Brigade-lid bent.

Doe als Brigade-lid mee met de loting via dit formulier

 De actie is gesloten