Podcast 2: Ontbijt

Deze keer bespreken we de belangrijkste maaltijd van de dag: het ontbijt. We leggen uit hoe makkelijk het is om zelf granola te maken. Maar ook scones, wentelteefjes, American pancakes of zelf jam maken. Jeroen heeft voor Jonas een drankje uitgekozen: groene thee, en vertelt erover. Wat Schaft de Podcast is luistervoer voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt en daar meer over wil weten.

→ Ga direct naar de shownotes

Abonneer je op onze podcast

Wat Schaft de Podcast is te beluisteren op verschillende podcast kanalen. Abonneer je op de podcast en mis geen toekomstige afleveringen. Wij proberen om de twee weken een nieuwe aflevering te publiceren.

 

Shownotes #2 Ontbijt

In deze aflevering over ontbijt komen verschillende tips, recepten, restaurants en lees-, luister en kijktips aan bod. De belangrijkste verzamelen we in de shownotes.

1. Drankje: Chinese Thee

2. Ontbijt

Granola

Voor Granola heb je niet echt een recept nodig, het is meer een methode. De verhouding droge ingrediënten : natte ingrediënten is 6:1.

American pancakes met bosbessen

Deze pannenkoekjes in Amerikaanse stijl zijn lekker dik zodat de blauwe bessen er helemaal in verdwijnen. Zij worden zo dik en luchtig doordat je de eieren splitst en de eiwitten stijf slaat. Het bakpoeder icm de karnemelk zorg ervoor dat het deeg in de pan ook nog rijst voor maximale luchtigheid. Van de karnemelk proef je verder niets.

Het level 2 recept in deze Epicurious video is hoe Jeroen wentelteefjes maakt:
https://www.youtube.com/watch?v=6cFAYjQw2CA

Wentelteefjes (12 stuks)

Wentelteefjes zijn oorspronkelijk sneden oud brood die in melk werden geweekt en in boter opgebakken. Inmiddels is het een populair ontbijtgerecht dat het lekkerste is om met brioche te maken, een zoet brood met veel boter in het deeg. Omdat dat veel zachter en vers is, week je de brioche niet in de melk, maar haal je het er snel doorheen. Voor een extra volle smaak gebruik je room in plaats van melk en vanille essence of zelfs een vanille stokje.

Scones

Frambozenjam

3. Overige dingen die besproken zijn