Podcast 24: Dim Sum

Dim Sum of dumplings is een van de hoekstenen van de Chinese keuken. Maar wat is Dim Sum eigenlijk? De deegbuideltjes kom je in een enorme variëteit tegen. Als onderdeel van een maaltijd, als snackje, maar vooral bij een Dim Sum maaltijd. De Chinese variant van de high tea. Die dumplings kan je zelf maken, kant en klaar kopen, en bij steeds meer Chinese restaurants kan je Dim Summen. Jonas heeft het ambitieus aangepakt en heeft drie verschillende varianten zelf gemaakt. En een vegetarische. Vier dus eigenlijk. Dat viel niet mee, maar was wel heel bevredigend. Wij geven je alle recepten en tips waar je buiten de deur kan Dim Summen.

Shownotes #24: Dim Sum

1. Drankje: Milky Oolong thee

Jeroen schonk een Milky Oolong, een van de vele Oolong variëteiten. Deze is in de jaren ’80 gecreëerd in Taiwan en heeft een aroma van gecondenseerde melk. Terwijl er echt geen druppel melk aan te pas is gekomen. Jeroen kreeg een proefzakje toen hij vloog met Aeroflot, maar gelukkig kan je het in Nederland gewoon kopen bij Simon Levelt.

2. Dim Sum

Dim sums zijn in China heel populair en worden daar vooral met de lunch gegeten. Maar ook in het westen eten we steeds vaker dim sums. Jonas heeft zich in de keuken opgesloten en 4 soorten dim sums zelf gemaakt.

Dim Sum kan je hier lekker eten

Deze restaurants staan ook op onze site, in een kaart, onder adressen.

3. Overige zaken die besproken zijn

  • Jonas heeft het thuis menu van La Fiorita besteld en uitgeprobeerd en dan viel helemaal niet tegen. Een 4 gangen menu met antipasti met 5 verschillende voorgerecehten, een pasta gerecht met verse ravioli, als hoofdgerecht porcetta met een heerlijke knapperige korst en 2 toetjes. Het enige wat je nodig had was een oven en je moest zelf de pasta koken. Voor herhaling vatbaar!
  • Jeroen heeft voor het eerst zelf gekookte achterham gemaak. Ook deze keer weer kwam het recept uit Over Charcuterie van Mijnheer WatEetOns.
  • Jeroen heeft helder ijs gemaakt want daarmee blijven je cocktails langer koud en – belangrijk – verdunnen ze minder. In deze insta story legt hij uit hoe je dat zelf kan maken.

4. Vegetarisch repertoire

Deze week hebben we voor het vegetarische repertoire een Gyoza geselecteerd zonder vis en vlees. Je gebruikt spinazie, tofu, pijnboompitten, miso pasta en shiitake paddenstoelen in de vulling.

Foto: Louis Hansel @shotsoflouis op Unsplash