Klassieke tomatensoep met gepofte kerstomaat

In het kookboek van Seppe Nobels staat een recept voor een klassieke tomatensoep. Wij hebben een uitgebreide recensie geschreven over dit kookboek en mochten dit recept met onze luisteraars delen. Het is een vrij simpele bereiding voor een tomatensoep, maar het resultaat is erg lekker. Wel eerst even een groentebouillon maken voordat je start met dit recept.

Volgens onze recensent is deze klassieke tomatensoep met gepofte kerstomaat een ander karakteristiek Nobels-recept. Het leidt tot een fijne, subtiele en, door toevoeging van steranijs en gerookte paprikapoeder, bijzondere tomatensoep. Met als kleine kritische noot dat de bereiding van de gepofte kerstomaten wat beperkt is (“besprenkel met olie, pof onder de hete gril”) voor de absolute beginner.

Recept afdrukken Pin recept
No ratings yet

Klassieke tomatensoep met gepofte kerstomaat

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Soep

Afwerking

  • 200 g kerstomaten
  • knoflookolie

Instructies

  • Stoof de uien in de boter. Doe er de knoflook, de tomaten, de prei en de bleekselderij bij. Laat de tomatenpuree kort meestoven. Voeg er de tijm aan toe en giet er de warme bouillon over. Laat de soep ongeveer 45 minuten garen op een zacht vuur. Kruid met het gerookte-paprikapoeder, peper en zout. Haal de tijm uit de soep. Mix met een staafmixer.
  • Leg voor de afwerking de kerstomaten op een bakplaat en besprenkel ze met knoflookolie. Laat ze poffen onder een hete ovengrill. Werk de soep af met de gepofte tomaatjes.

Notities

Dit is een recept uit Een Kookboek van Seppe Nobels. Over dit boek is ook een uitgebreide kookboekrecensie geschreven.

Voor bijzondere ingrediënten werken we samen met Pimentón, dé webshop voor foodies en hobbykoks in de Benelux. Onze recepten linken direct naar hun site.