Ensaladilla Rusa (Spaanse Huzarensalade)

In de culinaire wereld van Spanje, waar zonovergoten smaken en levendige ingrediënten de boventoon voeren, schittert de Spaanse huzarensalade als een heerlijk voorbeeld van de Mediterrane keuken. Deze creatie combineert de klassieke huzarensalade met een Spaanse twist, namelijk met tonijn uit blik en groene olijven.

Recept afdrukken Pin recept
3.67 van 3 stemmen

Ensaladilla Rusa

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de ongeschilde aardappelen en de geschilde wortel samen tot ze gaar zijn. Pel de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes, net als de wortels. Kook de doperwten enkele minuten en giet af.
  • Schep de aardappels, wortel, doperwten (terwijl ze nog warm zijn), eieren en tonijn samen met de mayonaise (je kunt
  • naar eigen smaak meer of minder dan 250 g gebruiken, maar wees er niet te zuinig mee) door elkaar.
  • Laat de salade afkoelen en zet hem daarna nog minimaal een uurtje in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken. Garneer met olijven.

Tapas

Janneke Vreugdenhil en Edwin Winkels zaten aan de glimmende houten bar van Jai-Ca, een van de oudste kroegen van de voormalige visserswijk Barceloneta, dronken vino tinto en aten gefrituurde ansjovisgraatjes toen ze halsoverkop en hopeloos verliefd op elkaar werden.

Jaren later en vele, vele Spaanse barretjes verder, behoren die graatjes nog steeds hun favoriete tapas – al kan dat natuurlijk ook iets met de magie van die eerste avond te maken hebben. Voor dit boek verzamelden Janneke en Edwin de recepten van veertig van de populairste en lekkerste tapas en raciones die ze kregen voorgeschoteld op hun reizen door alle uithoeken van Spanje.

Omdat aan veel van de barretjes, straten, pleinen, dorpen, steden of streken mooie verhalen kleven, delen zij deze ook met ons. Vaak gaan ze over eten en drinken maar zeker ook over het land en zijn mensen. 

Voor bijzondere ingrediënten werken we samen met Pimentón, dé webshop voor foodies en hobbykoks in de Benelux. Onze recepten linken direct naar hun site.