Podcast 31: Risotto

Risotto is makkelijk. Slechte risotto is heel makkelijk, maar goede risotto is best lastig. Wij dachten dat we best een aardige risotto maakten, maar inmiddels weten wij wel beter. Er zijn verschillende stijlen van dit in de basis lichte gerecht, maar je moet wel weten wat je doet. Matig met vet, matig met zout en timing is everything.

Ga met ons mee op reis in de wereld van risotto. Met zes verschillende soorten rijst, drie verschillende stijlen en zes verschillende bereidingstechnieken. Allemaal echt Italiaans, allemaal anders. Wij hebben ze bijna allemaal geprobeerd en zetten het allemaal voor je op een rijtje.

Shownotes #31: Risotto

1. Drankje: Barolo van Ceretto uit 2015

Barolo heeft de reputatie een zware wijn te zijn. Dat is niet juist, het is een vrij elegante wijn vergelijkbaar met een Bourgogne. Hij komt dus ook het beste tot zijn recht in een Bourgogne glas. Wij dronken een heerlijke Ceretto van 2015 die Xavier Kat voor ons had uitgezocht. Je kan hem zelf bij Okhuysen bestellen.

2. Risotto

Wij hebben het onvolprezen Tutto Risotto gebruikt voor de research van deze podcast. Een prachtig kookboek met ontzettend veel risotto recepten.

Bestel het direct bij de auteur: www.florineboucher.nl

https://watschaftdepodcast.com/recept/recept-risotto-met-gedroogd-eekhoorntjesbrood-en-tomaten/

3. Overige zaken die besproken zijn

  • Het paddenstoelen seizoen is weer begonnen en de eerste exemplaren van eekhoorntjesbrood komen weer boven de grond. Niets is mooier om met vers eekhoorntjesbrood een pasta of  risotto te maken.
  • Jonas is sinds de cocktail aflevering zelf Martini’s gaan maken, heerlijk! Shaken not stirred.
  • Wij hebben een prachtige aanvulling op onze Vermouth collectie: Carucci. Gemaakt van Barbera wijn is hij bedoeld om een Barbera Tonic mee te maken. Een leuk idee dat nooit echt is aangeslagen. Wij maken er gewoon een Negroni mee. Barbera Negroni, now we’re talking.
  • Titi Waber, chefkok van Restaurant Blauw, vroeg op Instagram of er iemand geïnteresseerd was in haar Sambal Nona Carolina. Een sambal gemaakt van de Carolina Reaper, de heetste peper op aarde. Duh? Wat denk je zelf. Hij was heerlijk van smaak, goed pedis, maar niet té. Wij vragen regelmatig of de Albert Heijn hem al in het assortiment heeft.

4. Vegetarisch repertoire: