Podcast 89: Schnitzel

De Wiener Schnitzel is een gerecht dat vreselijk mis kan gaan. Als hij goed is gemaakt, is hij mals en sappig met een krokante korst die licht is gesouffleerd. Totaal iets anders dus dan die te dikke, taaie, treurige lapjes vlees die in de koelvitrine van de supermarkt op je liggen te wachten.

Jonas heeft weken Schnitzels gebakken. Van kalf, varken en kip. In de koekenpan, de frituur en de braadpan. Enkel gepaneerd, dubbel gepaneerd, met Panko en met paneermeel. Tot de Schnitzels zijn neus uit kwamen. Gelukkig zijn Schnitzels de lievelings van zijn zoon en daar kon de hele productie dus in. Nou ja, bijna.

Jij hoeft die lijdensweg niet af, want Jonas deelt zijn perfecte recept. Het Tonkatsu recept krijg je er als bonus bij, evenals de √Ėsterreichische Kartoffelsalat. Guten Appetit!

Behandeld in de podcast

  • Wijn: Riesling Stein Schieferterrassen.
    Volgens Femke Pruis van Okhuysen is het lekker om een Riesling Stein Schieferterrassen te drinken bij een Wieners schnitzel. Een wijn met een Intense geur van appel, citrus, passievrucht en bloemen. Ook in de mond mooi fruitig en rijk van smaak, met een goede structuur en uitstekende zuren. Het zuur snijdt goed door het vet van de korst van de Wiener schnitzel.
  • Jonas is een weekend in Antwerpen geweest en heeft ontbeten bij Bokertov zuid, geborreld bij Den Engel (centrum) en Hopper (Zuid) en gegeten bij Schnitzel.
  • Als je zelf ook Japans zuurdesem melkbrood wil maken, zorg dan voor tijd en gebruik dit recept: https://breadbyelise.com/sourdough-milk-bread/
  • Jeroen heeft Oesters geplukt in Zeeland. In #78 Oesters vertelt Jeroen hoe je dat doet.
  • Hier vind je het Kaasfort Amsterdam waar Renel Koelman en zijn team in negen verschillende ondergrondse kamers kazen affineren.

Recepten uit de podcast