Podcast 81: Vragenvuur

Kerst is het moment voor hobby koks om te shinen. Maar in de voorbereiding loop je tegen allerlei dilemma’s aan. Luisteraars van Wat Schaft De Podcast hebben massaal vragen ingestuurd waar zij mee zitten. Jeroen en Jonas gaan er goed voor zitten en geven antwoord. Een Vragenvuur met veel praktische tips, goede ideeën en smakelijke anekdotes.

Het Grote Kerst Vragenvuur 2022

Vele vragen werden er gesteld via de verschillende platforms: Discord, Instagram en natuurlijk via de mail. Leuk om te lezen wat er allemaal gaande is in de Wat Schaft de Podcast Community. Jonas en Jeroen hebben 12 vragen uitgekozen en beantwoorden ze stuk voor stuk. Maak je klaar voor het Grote Kerst Vragenvuur 2022.

De winnaar van het Kookboekenpakket, vanwege de leukste vraag voor ons Vragenvuur is geworden: Loes Zomer. Van Harte Gefeliciteerd!

Lola van Ruler – Toko Lo, het Indonesische bakboek

Banketbakker Lola van Ruler je mee op reis door de Indische keuken van vroeger en nu. Met eerbied voor de geschiedenis, een trotse blik vooruit en een mengkom en garde in de hand deelt Lola haar Indische roots – en daarmee die van de ruim 350.000 Indische Nederlanders – aan de hand van recepten voor zoet en hartig gebak, die hun oorsprong vinden in de tijd van Nederlands-Indië én die later in Nederland zijn ontstaan: van spekkoek tot sponscake en van pangsit tot pastei.

Meta van den Boomen – Blauw

Restaurant Blauw is beroemd vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren van de spijzen die de koks bereiden. In dit boek zijn 70 signatuurgerechten van dit restaurant verzameld die je nu thuis kunt maken, met uitleg over de herkomst en de ingrediënten. Een gevarieerde verzameling gerechten, afkomstig van de vele verschillende eilanden: van kruidige en pittige stoofgerechten tot frisse salades en zoete lekkernijen.

Rachel Roddy – A/Z Pasta

Guardian columnist and award-winning food writer Rachel Roddy condenses everything she has learned about Italy’s favourite food in a practical, easy-to-use and mouth-watering collection of 100 essential pasta and pasta sauce recipes. Along with the recipes are short essays that weave together the history, culture and the everyday life of pasta shapes from the tip to the toe of Italy. There is pasta made with water, and pasta with egg; shapes made by hand and those rolled a by machine; the long and the short; the rolled and the stretched; the twisted and the stuffed; the fresh and the dried. The A-Z of Pasta tells you how to match pasta shapes with sauces, and how to serve them. The recipes range from the familiar – pesto, ragu and carbonara – to the unfamiliar (but thrilling).

Issa Niemeijer – Een boek over Brood

Brood is dagelijks en vertrouwd, maar Een boek over brood is uitzonderlijk en verrassend. Terwijl het je leert hoe je de perfecte baguette kunt maken, brengt het broodbakken terug tot de basis, tot begrip, gevoel en intuïtie. Toegankelijk en zonder pretentie. 

Beef Wellington van Nick Giovani

Recepten bij deze Podcast

Drankje: National Treasure

Vorige week lanceerde Jack Daniel hun Triple Mash, oftewel een bonded Whiskey. Dat gaf Jeroen de inspiratie om een National Treasure te maken. De Triple Mash is een bonded whiskey en dat betekent dat er een kwaliteitsgarantie op zit. Bijna DoC-achtig.

Wissewasjes

  • Jonas heeft gegeten bij de Nieuwe Winkel. Fantastische sfeer, leuke mensen in de bediening en de keuken en relatief betaalbaar in vergelijking tot bijvoorbeeld de Librije.
  • Een mislukte lasagne kwam er uit de keuken van Jonas.
  • Zuurdesem Mojo is back in huize Nouwen!
  • Jeroen heeft de Mc Plant gegeten.
  • Jeroen heeft de bagels van Netherlands Bagels uit Den Haag besteld voor de hele familie
  • Nazka Amsterdam. Een Peruviaans restaurant waar Jeroen heeft proefgegeten.

Het Supplement

In het supplement beantwoorden Jonas en Jeroen nog een aantal vragen van de luisteraars van de Brigade. Wil jij ook lid worden van de brigade? ga naar www.petjeaf.com/watschaftdepodcast en word lid!