Podcast 69: Bloemkool

Een groente in de hoofdrol vandaag. Een favoriet van Jonas, Jeroen kan deze groente echter wat minder waarderen. Maar toch is hij erin gedoken, heeft recepten opgezocht en natuurlijk is de ongezouten mening van de heren ook van de partij. Bloemkool met een papje, geroosterd of liever toch een Bloemkool pizza? Leer wat Bloemkool echt is en luister naar deze podcast van Wat Schaft de Podcast.

Bloemkool: Al sinds 1989 een favoriet

De top drie meest gegeten groente in Nederland: ui, tomaat en bloemkool. De favoriete groente van Nederland in 1989? Jawel, de bloemkool. De bloem van de kool, dat is wat je eet. Een van de meest veelzijdige groente en dat komt door de structuur van de groente: je kunt hem goed opdelen, raspen, malen. Smaakmakers komen door de structuur goed erin en erop. Eet hem vooral van juni tot november (in het seizoen) van de koude grond, dan is bloemkool echt het lekkerste. Ben jij net als Jeroen geen liefhebber van deze Nederlands favoriet? Probeer het dan eens met het recept van Eyal Shani. Wellicht brengt dat je op andere gedachten. Of de Buffalo Cauliflower van Halfbaked Harvest waar Jeroen al vaker enthousiast over is geweest.

Recepten bij deze Podcast:

Drankje: Cosmonaut

Het frambozenjam seizoen is weer aangebroken en wat is nu beter dan het aangename met het aangename te combineren? Inderdaad drank samen met heerlijke eigengemaakte frambozenjam. Dus voor deze heerlijke Cosmonaut neemt men, Gin, citroensap en frambozenjam. Oplossen door te stirren en dan lekker shaken. Serveer natuurlijk met een verse framboos.

Wissewasjes

  • Jonas heeft samen met zijn vader zeebaars in zoutkorst gemaakt uit het kookboek van Claudia Roden: De Smaken van Spanje.
  • Jeroen is aan de slag gegaan met de Chili con Carne box van Westland Peppers: Chili con Carne three ways: Klassiek, Smoked van de BBQ en sous vide. De box is nog tot en met juni te bestellen bij Westland Peppers. (Voor leden van de brigade altijd 10% korting op de hele website van Westland Peppers. Gebruik de nieuwste kortingscode)
  • Samen zijn de heren aangeschoven bij een driegangenmenu bij Rijsel. Samen met Cees Holtkamp hebben ze genoten van het verhaal achter het kookboek van Rijsel.
  • Jonas is zowel bij Bak als bij Bois wezen eten. Allebei groente forward. Bak een nieuw restaurant en Bois in een oud museum in Zaandam. Allebei mooie smaken zonder overkill aan sauzen. En na de maaltijd een lekker, in plaats van overvol gevoel.
  • Bask Burned Cheesecake van de BBQ, voor Jeroen een nieuwe ervaring cheesecake maken. Alles voor de research naar aanloop van de volgende podcast met Miljuschka.
  • Een fantastische nieuwe podcast heeft Jeroen ontdekt: Borderline Salty.

Kookboeken

Mari Maris werd in deze podcast al door Jeroen aangehaald in verband met haar bloemkool met een papje recept. Maar deze dame kan wat met groente. En laat ze nu een kookboek hebben uitgebracht met groente in de hoofdrol. Nee, nee, een bijrol kunnen de ingrediënten beter niet krijgen, ze horen namelijk in de schijnwerpers. Annemiek de Groot heeft het Groenten van Mari Maris gerecenseerd en was erg enthousiast. Natuurlijk hier te bestellen en te vinden en op onze kookboeken pagina. LINK NAAR RECENSIE INVOEGEN;

Link naar Steak reservering

Photo by Eric Prouzet on Unsplash