Louisiana Stijl Hot Sauce

Alle Craft Hot Sauces hebben mooie spannende namen, dus deze Louisiana Stijl Hot Sauce dopen we tot: Keep it Simple Stupid. Een simpel, maar lekkere Hot sauce om mee te beginnen. In plaats van Spaanse Chilipepers heeft Jesse gebruik gemaakt van Habanero’s. Net iets fruitiger dan gemiddelde rode peper uit de supermarkt. Je kan ook andere soorten gebruiken, proef dan altijd voor je ze verwerkt want de hitte verschilt per batch en zelfs per plant!

Het is eenvoudig Hot Sauce zelf te maken en daarom ook leuk om je eigen receptuur te ontwikkelen. We kregen van Tom van White Whale sauzen een handig standaard recept met de verdeling hitte, zuur, zout en zoet in eenheden voor een Amerikaanse stijl saus. Als je deze gebruikt kan je eindeloos variëren. Deze verhoudingen zijn een uitgangspunt, geen wet.

Als je saus te dik vindt kan je een beetje azijn toevoegen. Als je gebruik maakt van uit en knoflook dan kan je ze van tevoren even aanfruiten in een klein beetje olie. Wil je werken met gedroogde pepers, week ze dan eerst in heet water tot ze gerehydrateerd zijn. Als de pepers te heet zijn kan je de zaadlijsten eruit snijden om zo toch voldoende volume te hebben zonder teveel pijn te lijden. Een van de belangrijkste lessen waar je op moet letten bij het maken van een Hot Sauce is de houdbaarheid. Wil je de saus langer dan een week bewaren? Dan is het van belang dat de juiste zuurgraad en of fermentatie wordt bereikt. De PH waarde moet dan onder de 4,5 uitkomen. Zorg ervoor dat je deze meet, bijvoorbeeld met PH meetstrips

Recept afdrukken Pin recept
No ratings yet

Louisiana stijl Hot Sauce

Keep it Simple Stupid, een recept voor de beginnende Hot Sauce maker.
Gang: Smaakmaker
Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

  • 30 gram habanero of andere pepers
  • 15 gram limoensap
  • 4 gram honing
  • 1 gram zout

Instructies

  • Meng de ingredienten en kook ze 10 minuten. Maak de saus glad met een staafmixer of keukenmachine.

Onze Podcast over Hot Sauces

Luister ook onze Podcast over Hot Sauces, waarin het recept voor Louisiana Stijl Hot Sauce uitgebreid wordt besproken. Elke twee weken praten Jonas en Jeroen over lekker eten en drinken. Luister de Podcast via Apple Podcast, Spotify of via deze player.

Voor bijzondere ingrediënten werken we samen met Pimentón, dé webshop voor foodies en hobbykoks in de Benelux. Onze recepten linken direct naar hun site.