Podcast 66: Hot Sauce

Hot Sauce, you hate it or you love it. Lid van het Wat Schaft de Podcast team Jesse, heeft zich de afgelopen tijd verdiept in Hot Sauce. Hij heeft zijn zoon fan gemaakt en hij heeft de niche wereld van de Hot Sauce ontdekt, verdiept en natuurlijk geproefd. Van creatieve merknamen, zoals Secret Aardvark en Dirty Dicks tot zijn eigen brouwsel. Alle tips om heet te leren eten, maar ook tips voor de gevorderde Heethoofd komen voorbij in deze Podcast.

Sponsors

Hot Sauce: How to Heet, Heter, Heetst

Hot sauce, you hate it or you love it. Ook in het team van Wat Schaft de Podcast zijn de meningen hierover verdeeld. Jesse heeft deze deep dive aflevering voorbereid, geproefd en zelfs zijn zoon fan gemaakt. En zijn enthousiasme is aanstekelijk. Dus in deze podcast vind je tips om te beginnen met heter eten, tips voor de lekkerste Hot Sauce en natuurlijk ook recepten om zelf je eigen Hot Sauce te produceren.

Net als de keuzes die gemaakt werden in de podcast over Tiki, moest Jesse voor deze podcast ook keuzes maken. Wat is een Hot Sauce? Rekenen we sambals en chutneys ook tot de Hot Sauces? Daarom gaat deze aflevering over de Amerikaanse stijl Hot Sauce, deze sauzen komen niet perse allemaal uit Amerika, maar bevatten veel chilipepers, zuur en zijn allemaal iets vloeibaarder. Het is (net als Tiki) een wereld op zich. Er bestaan YouTube Formats, competities en speciaalzaken. Echte HotHeads verzamelen zich zelfs voor Hot Sauce festivals. Interesse? Later dit jaar vindt het Chili Fest in Eindhoven plaats.

Wil je meer lezen over Hot Sauce? Dan is The Hot Sauce Cookbook een prettig naslagwerk.

Zelf proeven? Deze Craft Hot Sauce op basis van puur natuurlijke ingrediënten raden wij aan:

 • White Whale – check hun chipotle sriracha
 • El Jefe – Mexicaanse sauzen van lokaal geteelde pepers
 • Nondeju – verfijnd gebalanceerde Hot Sauce met bijzondere ingrediënten
 • Let’s salsa – een mooie selectie Zuid-Amerikaanse sauzen
 • Raymakers – het ‘huismerk’ van Heatsupply, de grootste online winkel voor Hot Sauce in Europa
 • Pika hot sauce – zijn net begonnen met een milde, maar heerlijke Curaçaose Pika

Recepten bij deze Podcast

Wat Schaft de Podcast Hot Sauce verkiezing en het Wat Schaft de Podcast x Westland Peppers pakket

Naast de gekochte Hot Sauce is het zelf maken natuurlijk een leuk klusje voor onze Wat Schaft de Podcast luisteraars. Wat is er nu leuker dan je eigen Hot Sauce maken EN kans maken om verkozen te worden tot de beste Wat Schaft de Podcast Hot Sauce? Lees er alles over op onze Ook leuk pagina. In samenwerking met Westland Peppers hebben we ook voor deze podcast een mooi pakket samengesteld. Kijk op de Ook leuk pagina.

  Ja, ik doe mee met de Hot Sauce verkiezing


  Drankje: Mango Lassi

  Bij heet eten is het van belang dat je een drankje drinkt dat koelt. Dus bij een podcast over Hot Sauce is het van groot belang dat het drankje ook lekker koelt. Deze Mango Lassi is het perfecte voorbeeld van zo’n drankje. Gebruik verse mango’s en yoghurt. Voeg optioneel kardemom en saffraan toe voor een fancy drankje.

  Wissewasjes

  • Jonas heeft gegeten bij VRR (voorheen Rosa Rita). Lekker brood, fijne sfeer en rustiek eten.
  • Het verse asperge seizoen is daar. Luister vooral onze aflevering over Asperges van vorig seizoen en kijk op de site naar het lijstje met adressen waar je de beste asperges kunt krijgen.
  • Jeroen heeft Buffalo Cauliflower gemaakt van Halfbaked Harvest.
  • Short ribs met corn bread een recept van Big Green egg. Erg lekker gemaakt door Jeroen.

  Voor de Brigade

  Ook deze aflevering hebben we weer mooi voordeel voor de leden van de Brigade. Krijg 10% korting op je bestelling van Hot Sauce bij Heatsupply of op jouw Westland Peppers Peper Pakket. Bestellen kan via de website van Heatsupply of de website van Westland Peppers. De kortingscodes vind je in de berichten op onze Ook Leuk pagina.