Fruitige Habanero Hot Sauce

Jesse heeft zijn onderzoek naar Hot Sauces grondig gedaan. En eigenlijk kwam hij tot de conclusie dat Hot Sauces niet alleen maar heet zijn. Ze kunnen juist ook mild, fruitig, exotisch of funky smaken. Deze Fruitige Habenero Hot Sauce wordt gemaakt met blauwe bessen en de uitkomst is dan ook: Habanero Berry Love. Een Hot Sauce met zoete en fruitige tonen en toch scherp met dank aan de Habanero.

Als je saus te dik vindt kan je een beetje azijn toevoegen. Als je gebruik maakt van uit en knoflook dan kan je ze van tevoren even aanfruiten in een klein beetje olie. Wil je werken met gedroogde pepers, week ze dan eerst in heet water tot ze gerehydrateerd zijn. Als de pepers te heet zijn kan je de zaadlijsten eruit snijden om zo toch voldoende volume te hebben zonder teveel pijn te lijden. Een van de belangrijkste lessen waar je op moet letten bij het maken van een Hot Sauce is de houdbaarheid. Wil je de saus langer dan een week bewaren? Dan is het van belang dat de juiste zuurgraad en of fermentatie wordt bereikt. De PH waarde moet dan onder de 4,5 uitkomen. Zorg ervoor dat je deze meet, bijvoorbeeld met PH meetstrips

Recept afdrukken Pin recept
No ratings yet

Fruitige Habanero Hot Sauce

Habanero Berry Love, zoet en pittig zijn een match made in heaven
Gang: Smaakmaker
Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

  • 20 gram habanero of andere rode pepers
  • 20 gram spaanse peper zonder zaadlijsten
  • 23 gram natuur appelazijn
  • 2 gram rietsuiker
  • 5-10 blauwe bessen
  • Halve teen knoflook – geperst
  • 1 gram zout

Instructies

  • Meng de ingrediënten en kook ze 10 minuten. Maak de saus glad met een staafmixer of keukenmachine.

Onze Podcast over Hot Sauces

Luister ook onze Podcast over Hot Sauces, waarin het recept voor Fruitige Habanero Hot Sauce uitgebreid wordt besproken. Elke twee weken praten Jonas en Jeroen over lekker eten en drinken. Luister de Podcast via Apple Podcast, Spotify of via deze player.

Voor bijzondere ingrediënten werken we samen met Pimentón, dé webshop voor foodies en hobbykoks in de Benelux. Onze recepten linken direct naar hun site.