Podcast 1: Ramen

In deze eerste aflevering praten we over Ramen, de iconische maaltijdsoep uit Japan. We leggen uit waar je dat moet eten, hoe je het zelf kunt maken en wat de hoofdstijlen zijn. Ook aandacht voor het belang van de noodles, tare en toppings. Zelfs Instant Ramen komt aan bod. Jeroen heeft voor Jonas een drankje uitgekozen: Yuzu Collins, en vertelt erover. Wat Schaft de Podcast is een luistervoer voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt en daar meer over wil weten. Gemaakt door Jeroen Doucet en Jonas Nouwen.

Abonneer je op onze podcast

Wat Schaft de Podcast is te beluisteren op verschillende podcast kanalen. Abonneer je op de podcast en mis geen toekomstige afleveringen. Wij proberen om de twee weken een nieuwe aflevering te publiceren.

 

Shownotes #1 Ramen

In deze aflevering over Ramen komen verschillende tips, recepten, restaurants en lees-, luister en kijktips aan bod. De belangrijkste verzamelen we in de shownotes.

Jasmin Yuzu Collins recept

Restaurants in Moskou

Ramen restaurants Amsterdam

Ramen restaurants internationaal

Zelf Ramen maken

Wij hebben een basis recept uitgewerkt om een ramen te maken, hier vindt je alvast hoe je de bouillon moet bereiden. Het volledige recept staat hier: Shoyu Ramen.

Instant Ramen
Instant ramen die Jeroen meestal koopt: www.nissinfoods.com

Kookboeken
Als je zelf  Ramen wil gaan maken dan zijn dit leuke kookboeken om mee te starten.

Ramen heads op Youtube

Alex
Bekijk dan vooral zijn Ramen series. Hier maakt hij zelf Ramen dat heeft Jonas ook gedaan. Heel erg lekker, maar ook best veel werk.
https://youtu.be/fnrW4oan_Mo
David Chang
De chef van Momofuku. Hier legt hij uit hoe je zelf Tonkotsu Ramen kan maken. Bekijk ook zijn kookprogramma’s op Netflix: Ugly Delicious en Mind of a Chef seizoen 1.
https://www.youtube.com/watch?v=b2amaunqYYk
Ivan Orkin
Bekend van zijn Ramen restaurant in New York Ivan Ramen, maar vooral omdat hij als Amerikaan in Tokyo een Ramen restaurant opende en daar heel succesvol mee was. Hier legt hij uit hoe hij zijn beroemde Ramen maakt.
https://youtu.be/Vq0Y2Y_pN7M
Ramen Adventures
Een Amerikaan die in Tokyo woont en bij allemaal Ramen restaurants gaat eten. Erg leuk om te ervaren hoe het er in Japan aan toe gaat.
https://youtu.be/9gW8A98AafI