Podcast 26: BBQ

Het duurde even voor we het aandurfden: een aflevering maken over BBQ. Want barbecuen is voor iedereen iets anders, van buiten gourmetten met een barbecue pakket en flessen saus, tot 18 uur lang en traag met kernthermometer een hele brisket garen. En er is al zoveel over, vooral voor en door mensen (mannen) voor wie BBQ een lifestyle is. Maar zoals altijd hebben wij onze eigen insteek gevonden.
Voor ons is barbecuen vooral buiten koken met grote hitte of rook. Want natuurlijk kan je ook pannenkoeken bakken op de barbecue, maar dat vinden wij echt handiger op een fornuis. De rooksmaak is wél uniek en de extreem hoge stralingswarmte krijg je ook nergens anders. Daarmee dus aan de slag. En we komen zeker terug met een tweede aflevering.

Shownotes #26: BBQ

1. Drankje

Jeroen schonk een Viadero van Valduero. Een witte wijn uit een gebied dat bekend staat om zijn rode power wines, de Ribera del Duero. Deze volle witte wijn wordt gemaakt van de inheemse Albilla. Door de grote hoogte heeft hij voldoende frisse zuren, maar door de lange warme dagen is het een mond vol wijn. Die dus ook prima bij gegrillde vissen, kreeft, maar ook kip of varken. Je kan hem bestellen bij Okhuysen.

2. BBQ

3. Overige zaken die besproken zijn

4. Vegetarisch repertoire

Deze keer in het vegetarisch repertoire: Pasta met Broccoli