Podcast 88: Bagels

Jeroen had bij zijn laatste bezoek aan New York een uitstekende bagelzaak op de hoek zitten. Toen bleek hoe groot het verschil is tussen een ambachtelijk NY bagel en die ronde afbakbroodjes met een gat erin in de Nederlandse supermarkt. Brigadelid en broodnerd Tascha bleek ook in de ban van de bagel en had inmiddels het ideale recept ontwikkeld. Jeroen en Tascha delen hun ervaringen.

Hoe moeilijk is het eigenlijk om die perfecte balans tussen chew en korst te krijgen, met een topping die blijft plakken en een kruimel die smeekt om cream cheese? Om het beter te doen dan de supermarkt blijkt easy peasy met een recept van Rutger Bakt. En als je iets meer tijd neemt ben je in de bagel hemel, met gist of met desem.

Besproken in de podcast

  • Jeroen heeft heel hip Korean Fried Chicken gegeten en Soju gedronken bij Soju Bar, met vestigingen in 010, 020 en 040.
  • Ter afwisseling van de bagels bakte Jeroen wafels uit het boek van Regula Ysewijn
  • Jeroen en Jonas waren op uitnodiging van luisteraar en Michelin chef Niven Kunz samen bij restaurant Tryptique in Wateringen. Dat was een fine dining feest met de nadruk op groenten. 
  • Jonas heeft een nieuw tijdschrift over eten ontdekt. Het staat vol met historische verhalen over voedsel. Erg leuk en leerzaam. Eaten Magazine.
  • Het werd weer eens tijd om iets nieuws te maken uit de Japanse keuken. Deze keer een gerecht met lekker dikke Udon noedels: Yaki Soba. Zelf maken? Gebruik dit recept: https://www.justonecookbook.com/yaki-udon. Jonas verving de buikspek voor kip en maakte de eerste saus.

Rode Kruis Boodschappenmaatje

Wat Schaft De Podcast werkt samen met het Rode Kruis voor de campagne Boodschappenmaatje. Als Boodschappenmaatje steun je het Rode Kruis om acute voedselhulp te geven aan mensen in Nederland die niet genoeg geld overhouden voor hun boodschappen. Je kan Boodschappenmaatje worden op de site van het Rode Kruis.

Recepten

Anna doet het voor op Youtube