Maak-je-groentelaleeg-curry

Een curry is het ultieme gerecht om je groentela in leeg te kieperen. Of het nu een halve courgette is, een handvol verschrompelde worteltjes, een netje vergeten spruiten of een verweesde broccolisteel, met behulp van een paar goedgekozen specerijen blaas je er zo weer nieuw leven in. Als je wilt kun je op het laatst zelfs een restje gare groenten toevoegen, maar doe dat alleen als ze zijn bereid zonder al te veel (sterke) smaakmakers. Een curry moet ook weer geen kermis worden.

Recept afdrukken Pin recept
5 van 1 stem

Maak-je-groentelaleeg-curry

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de arachideolie of ghee in een ruime pan, voeg de ui en een snufje zout toe en laat rustig 10 minuten fruiten. Voeg de knoflook en gember toe en fruit een paar minuten mee. Voeg dan de kurkuma, paprikapoeder, komijn, koriander, kruidnagel, chili en veel versgemalen peper toe en fruit nog even tot de specerijen flink gaan geuren. Doe de tomaten erbij en voeg een half blik water toe. Voeg nog een snuf zout toe en breng aan de kook. Draai het vuur dan weer laag en laat de saus 10 minuten pruttelen.
  • Doe de groenten erbij. Begin met de groenten die het langst nodig hebben, zoals pompoen, zoete aardappel, (tuin)boontjes, spruiten, bloemkool, broccoli. Dan groenten die sneller gaar zijn, zoals aubergine, courgette, paprika en doperwten. En tot slot groenten die nauwelijks of geen garing nodig hebben, zoals spinazie, raapstelen en taugé.
  • Roer op het laatst de crème fraîche en garam masala door de curry. Proef en maak het gerecht verder op smaak met zout, peper en limoensap. Bestrooi voor het serveren met de groene kruiden.

We love groente

We LOVEgroente, zeker in de recepten van culinaire koningin Janneke Vreugdenhil

We weten allemaal dat groenten goed voor ons zijn. Zo goed dat we er zo veel mogelijk van zouden willen eten. Maar om nou te zeggen dat het makkelijk is om elke dag weer iets nieuws met groente te bedenken? Iets wat binnen niet al te lange tijd op tafel staat en wat iedereen lust? Dit boek helpt je daarbij.

Voor bijzondere ingrediënten werken we samen met Pimentón, dé webshop voor foodies en hobbykoks in de Benelux. Onze recepten linken direct naar hun site.