Podcast 30: Cocktails

Cocktails vormen een generatiekloof. Generation X – geboortejaar tot 1976 – associeert het met Tom Cruise, Sex And The City en vage sour mixes. Voor Millenials – de generatie daarna – zijn cocktails integraal onderdeel van de culinaire cultuur. Wat Schaft De Podcast wordt gemaakt door twee Gen X-ers, maar vooral beluisterd door Millenials. Reden genoeg dus voor een stukje intergenerationeel participerende onderzoek.

We hebben deze podcast grondig aangepakt, met uitgebreid literatuuronderzoek en liefst twee gasten: Tess Posthumus en Timo Janse. Beide zijn volmondige cocktailevangelisten met een indrukwekkende staat van dienst achter de bar. Welbespraakt, afgestudeerd en met een uitstekend gevoel voor humor. En dan ook nog Millenials. U begrijpt, deze masterclass was hard werken en doordrinken.

Shownotes #30: Cocktails

1. Cocktails

Wij hebben de basis principes van de cocktails besproken aan de hand van liefst vijf klassieke cocktails

  • Dry Martini
  • Whiskey Sour
  • Negroni
  • Mai Tai
  • Flying Dutchmen

Voor de research hebben wij gebruik gemaakt van

Daarnaast tipte Tess Posthumus nog: “Spirited Journey Part 1 & 2”  van Jared Brown & Anistatia Miller

Cocktail abonnement van Flying Dutchman Cocktails

Wil je ook elke 2 weken nieuwe cocktails per post opgestuurd krijgen? Meld je dan aan voor het cocktail abonnement van Flying Dutchman

Zelf cocktails maken

Om zelf cocktails te maken heb je de volgende zaken nodig:

Bestel de materialen bij Flying Dutchman Cocktails, of bij Bol.com.

2. Overige zaken die besproken zijn

  • Jonas heeft tijdens de zomervakantie gegeten bij ‘t Golfje op Terschelling en dat was geen straf. Het restaurant zit in een oude traditionele boerderij uit Terschelling. Het menu is klassiek, de service is perfect en het eten goed gemaakt. Als je naar Terschelling gaat reserveer dan eerst bij ‘t Golfje.
  • Jeroen is vriend geworden van Chateau Amsterdam. Chateau Amsterdam is een urban winery. Gestart door vader en zoon. Chateau produceert moderne en conventionele wijnen in nauwe samenwerking met druivenboeren uit Europa. Wijn gemaakt in de geest van de stad, voor de stad.

3. Vegetarisch repertoire