Podcast 27: Cees Holtkamp

Wat Schaft de Podcast bestaat 1 jaar en dat moet worden gevierd. Dus wij trakteren op een extra lang interview met Cees Holtkamp. Over de beroemde citroentaart en kroketten, maar ook over de lange weg naar de top. Over het belang van blijven proberen en over open innovatie. Cees noemt dat niet zo, maar het blijkt wel dat zijn grootste succesnummers zo tot stand zijn gekomen. En exclusief voor Wat Schaft de Podcast het recept van het Frambozentaartje.

Dat Frambozentaartje heeft voor ons een bijzondere betekenis omdat het voor Jeroen de kennismaking was met Holtkamp. Voor Holtkamp was het Frambozentaartje het antwoord op de eerste Multivlaai in de straat. Het recept was tot nog toe niet gepubliceerd omdat het vrij ingewikkeld is. Maar zoals jullie weten, laten wij ons daar niet door afschrikken. Fonceerdeeg, Frangipane, Italiaanse Meringue? Bring. It. On.

Shownotes #27: Cees Holtkamp

1. Drankje: Sauternes van Chateau Gravas

Dé klassieke keuze bij patisserie is een zoete witte wijn, met als absolute top Sauternes. Dus wat neem je mee als je op audiëntie gaat bij Cees Holtkamp? Juistem, een Sauternes. Inoverleg met Xavier Kat van Wijnkoperij Okhuysen hebben wij gekozen voor een Chateau Gravas 2016.

Een heel interessante Sauternes die ruikt naar witte bloemen, abrikoos en honing. De smaak is vol met een fijne zoet-zuur balans, een klein amandelbittertje en veel lengte. Bovendien een goede prijs-kwaliteit verhouding voor een Sauternes: €23,50 voor een hele fles, €13,50 voor een halfje. En Cees vond hem ook heerlijk.

Mocht jij hem ook willen bestellen dan kan dat direct bij Wijnkoperij Okhuysen.

2. Cees Holtkamp

In deze aflevering van onze podcast praten we uitgebreid met Cees Holtkamp en hebben we er een mooi portret van gemaakt. We beginnen bij het begin en Cees vertelt hoe hij gestart is. Daarna bespreken we de start van de hoogtijdagen en als laatste wat Cees nu allemaal doet. In deze podcast bespreken we een aantal recepten, deze staat hieronder. Het recept voor de frambozentaart staat niet in het kookboek de Banketbakker.