Gerookte ui met Miso boter

Het voordeel van de BBQ laag en traag gebruiken is dat je zelf je handen vrij hebt om andere dingen te doen. Een goede tip als je de BBQ dan toch zo lang aan hebt staan is recepten combineren. Zo kun je bijvoorbeeld deze uien met miso boter maken, terwijl je ook de knolselderij steaks op de BBQ hebt liggen. ‘s Middags bereiden, voor etenstijd even afgrillen en Enjoy!

Recept afdrukken Pin recept
No ratings yet

Gerookte ui met Miso boter

Laag en traag bereidde uien met miso boter. Zo uit de schil op het bord.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: BBQ, groente

Keukengereedschap

  • BBQ met deksel
  • Rookhout

Ingrediënten

Instructies

  • Zet de BBQ op voor indirecte hitte en breng hem op 110-120°C
  • Leg de uien in schil op de BBQ en rook ze op de BBQ 2-5 uur tot de uien zacht zijn als je er met een prikker in prikt.
  • Meng de boter en de miso. Snijd het kapje van de ui af, vul de ui met de misoboter en grill de ui nog 10-20 minuten op de BBQ tot ze door en door warm zijn en de boter is gesmolten.

Onze podcast over Groente BBQ

Luister ook onze podcast waarin dit recept uitgebreid wordt besproken. Elke twee weken praten Jeroen en Jonas uitgebreid over lekker eten en drinken. Luister de podcast via Apple podcast, Spotify of via deze player.

Voor bijzondere ingrediënten werken we samen met Pimentón, dé webshop voor foodies en hobbykoks in de Benelux. Onze recepten linken direct naar hun site.