Ook deze aflevering van Wat Schaft de Podcast is een vervolg op een vorige aflevering: Paddestoelen 2.0. Een verdieping op de eerste aflevering. Wat zijn de regels rondom Paddestoelen plukken, hoe kun je ze het beste determineren en natuurlijk: wat maak je ermee?

Wat Schaft de Podcast 52, Paddestoelen 2.0. Heb je onze eerste aflevering nog niet geluisterd? Maar wil je alles weten van de paddestoel avonturen van Jonas en Jeroen? Luister dan naar onze eerste podcast over paddestoelen.

1. Drankje: Nogroni

Een Negroni, maar dan zonder de alcohol en dat op basis van de NAS Three Drinks, oftewel, alcoholvrije spirits. Een Livener, Social Elixer en een Night Cap. Elk met hun eigen ingrediënten om je een boost te geven of juist kalmte, onder andere cafeïne, ginseng en valeriaan. De Nogroni van Jeroen is gemaakt met de Nightcap, de Livener, Monin Bitter en een beetje sinaasappelschil. Niet te zoet, maar juist een kruidige en pittig. In de podcast zegt Jeroen trouwens dat de Nogroni is gemaakt met de Livener maar dat is een vergissing. Iets teveel valeriaan waarschijnlijk.

Wil jij dit drankje ook maken? Met de kortingscode WATSCHAFTDEPODCAST krijg je 10% korting bij Three Drinks

Recept afdrukken Pin recept
No ratings yet

Nogroni – alcoholvrije Negroni

Een non-alcoholisch drankje dat verdraaid dicht bij de Negroni komt

Ingrediënten

 • 30 ml Three Spirit Livener
 • 30 ml Three Spirit Nightcap
 • 30 ml Monin Bitter
 • 1 reepje sinaasappelschil

Instructies

 • Roer alle ingredienten in een mengbeker met ijs 30 seconden door elkaar
 • Zeef in een gekoelde Tumbler (whisky glas) over ijs
 • Garneer met de sinaasappelschil

2. Paddenstoelen 2.0

Wie denkt dat Jonas zijn favoriete plekjes prijsgeeft voor het vinden van paddestoelen in deze podcast, die heeft het mis. Maar hij verteld wel zijn beste tips en tricks voor het vinden van paddestoelen.

Om ook de luisteraars de kans te geven een keer een workshop paddestoelen plukken te volgen hebben we een fantastische workshop gepland voor in het weekend van 2 en 3 oktober. Wil jij ook meedoen? Ga snel naar dit bericht en meld je aan!

Van de nieuwe bereidingstechnieken van paddestoelen is veel informatie te vinden. Ook zijn er verschillende filmpjes te vinden op het internet. Zoals deze bijvoorbeeld van het koken van paddestoelen:

https://www.instagram.com/tv/CBwRL5_jMjS/?utm_source=ig_embed

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door David Frenkiel (@gkstories)


Lees je liever over de verschillende kooktechnieken? Kijk dan hier voor de kooktechniek en hier voor het onder druk bakken van paddestoelen.

3. Overige zaken die besproken zijn

 • Wanneer je naar Frankrijk gaat kan de app le Fooding weleens goed van pas komen. De beste en lekkerste restaurantjes in Frankrijk.
 • Jonas kwam uiteindelijk in Marseille terecht bij Livingston. Een wijnbar met lekkere drankjes en hapjes.
 • En ook in Amsterdam kun je heerlijk Frans eten. Bij Bouchon du Centre waan je je even in Franse sferen.

 • Jeroen heeft met de hele familie gegeten bij Miss Korea BBQ. Een all you can eat concept. Dit willen zijn kinderen nu alleen nog maar eten.
 • De pruimen vallen weer van de bomen en dat de tijd van pruimentaarten en pruimenjam is aangebroken. Het recept voor zijn befaamde pruimentaart vind je ook natuurlijk hier op de site.

4. Van de Afslag

In ons nieuwe Feuilleton Van de Afslag behandelen we elke twee weken een lekker en duurzaam recept met vis. Om onze luisteraars kennis te laten maken met vis op een duurzame manier hebben Woordvis en Wat Schaft de podcast de handen ineen geslagen. Woordvis is een initiatief van Jan Woord van Urk. Hij belevert Amsterdamse restaurants, maar sinds enig tijd ook particulieren via 20 afhaalpunten in Amsterdam. Woordvis levert alleen Noordzee vis die niet wordt ingevroren. Je bestelt en betaalt vooruit, zodat er niets wordt weggegooid of ingevroren. Wij zijn enthousiast en de recepten voor Van de Afslag zullen dan ook geïnspireerd zijn op zijn vis.

Deze week in Van de Afslag, Griet met een korstje van eekhoorntjesbrood en champignons.