Podcast 46: Fried Chicken

Knapperig, mals en natuurlijk VET lekker: Fried Chicken. Nee, geen frituurde kip, want Jonas en Jeroen gaan internationaal met deze aflevering! Met behulp van verschillende leden van de Brigade zijn er vier varianten proef gekookt en reizen we de hele wereld over. We gaan naar Amerika, Korea, we reizen met Ottolenghi naar Israel en tot slot bespreken we de Japanse manier. Waarom zou je naar de KFC gaan als je het zelf lekkerder kan maken?

Deze aflevering van Wat Schaft de Podcast gaat over fastfood, geïnspireerd op de cravings van de zoon van Jeroen en met behulp van verschillende leden van de Brigade, onderzoeken we alles wat je moet weten over Fried Chicken. Want hoe maak je dit goudgele, knapperige en malse stukje kip en welke delen van de kip gebruik je?

Uitnodigingen voor online kledingwinkel Best Secret (sponsor)

Wij hebben onze eerst sponsor binnen: Best Secret. Het is een online kledingwinkel waar je alleen op uitnodiging terecht kan. Ze voeren meer dan 3000 merken waaronder Lacoste, Champion en Vans. Dat zijn merken die wij toch al dragen. En met tot wel 80% korting en gratis retouren, was onze interesse gewekt.

Wij gaan het binnenkort zelf proberen, maar wij hebben ook al meteen uitnodigingen voor al onze luisteraars geregeld. Ga naar www.bestsecret.nl/watschaftdepodcast en meld je aan.

1. Drankje: Cocktails van The Cocktail Agency

Jonas en Jeroen kregen van The Cocktail Agency vier mooie cocktails toegezonden. De cocktails zijn in knijpzakken verpakt en worden bevroren geleverd. Alleen even ontdooien en dan kan er gedronken worden. Ze konden kiezen uit The Green Hulk, de Espresso Tonka Martini, Chili Margherita en de Dutch Pornstar Martini. Aangezien het wat vroeg was op de dag viel de keuze op de Espresso Martini en de Dutch Pornstar Martini.

2. Fried Chicken

Vet Lekker, dat is hoe kip van de KFC smaakt, maar dacht Jeroen, natuurlijk kan ik dat ook zelf. Waar er eerst 1 recept besproken zou worden in deze aflevering is er met behulp van de leden van de brigade voor gekozen om 4 verschillende recepten te proefkoken. In totaal hebben 8 Brigadeleden de frituurpan aangeslingerd en geproefkookt voor deze aflevering van Wat Schaft de Podcast. Dank allen!

3. Overige zaken die besproken zijn

  • Jeroen heeft een oude Pomerol gedronken: La Grave a Pomerol, 2005.
  • Over culinaire projecten gesproken: oesterzwammen kweken op koffiedrab
  • Jeroen heeft een voorspan van lam op de Kamado gedaan.
  • De vader van Jonas is helemaal in de Olijfolie gedoken en daardoor heeft Jonas 4 mooie soorten kunnen proeven.
  • Jonas is helemaal in to de Old Fashioned. Bourbon, met suikerklontje met bitters en lang stirren, totdat het gaat verwateren.
  • Van @TheNatascha kwam de vraag hoe een echt goed Carbonara nu in elkaar zit. Laat Italia Squisita hier nu hele mooie filmpjes over hebben gemaakt.

4. Vegetarisch Repertoire

Het Vegetarisch Repertoire als tegenhanger van de vlees centered aflevering is deze week Quesadilla met Tofu. Als de aflevering over Vet Lekker gaat, dan hoort die stijl zich natuurlijk wel voort te zetten in het Vegetarisch Repertoire. Spicy tofu, gegrilde paprika en natuurlijk kaas. Even bakken tot de quesadilla’s goudbruin en krokant zijn. Eet smakelijk.