Podcast 28: 1 jaar Wat Schaft de Podcast

Een jaar Wat Schaft De Podcast! Wat ging dat snel. Een mooi moment om even stil te staan bij onze hobby die langzaam maar zeker uit de hand aan het lopen is. Ruim 30.000 downloads en een maandelijkse groei van meer dan 20%. Daar zijn we best trots op. Maar waar we het vooral voor doen, zijn de enthousiaste reacties van de luisteraars. Mede hobbykoks die er plezier in hebben om te luisteren naar andere hobbykoks. Voor wie de belangrijkste vraag is: ‘wat eten we vanavond?’ Die het niet gek vinden dat we € 50 uitgeven aan een paar kaasjes. Of aan een witte truffel.

Daarom een aflevering waarin we praten over het afgelopen jaar. Over waarom we Wat Schaft De Podcast zijn begonnen. Wat we leuk vonden en wat we minder vonden. Waarin we vrijuit fantaseren over wat we nog wel zouden willen. Met de podcast, maar vooral ook met jullie, onze nieuwe culi vrienden.

Shownotes #28: 1 jaar Wat Schaft de Podcast

1. Drankje: Champagne brut Cuvée de Réserve
Pierre Péters nv

Als er wat te vieren is, drinken wij een glas Champagne. Hier kozen wij voor een Blanc de Blanc, een

Champagne helemaal gemaakt van Chardonnay. Het is een elegant Champagne met ene neus met witte bloemen en wit fruit en een aangenaam stevige bubbel. Echt een zomerchampagne.

Natuurlijk is ook deze te bestellen bij onze vrienden van Okhuysen.

2. 1 jaar Wat Schaft de Podcast

Een jaar geleden zijn we begonnen met onze podcast en dronken we een Yuzu Collins en praten we uitgebreid over Ramen. Nu zijn we een jaar verder en hebben we heel erg veel plezier met het maken van onze twee wekelijkse podcast en het contact met de luisteraars.

3. Overige zaken die besproken zijn

  • Jonas heet eindelijk een nieuwe rijstkoker gekocht. Na onderzoek naar de beste rijstkoker op Wirecutter, een fantastische site, viel zijn oog op deZojirushi Neuro Fuzzy NS-ZCC10. Maar die is niet in Nederland verkrijgbaar. Daarom heeft hij nu een rijstkoker van Yum Asia gekocht en die bevalt uitstekend.
  • Jeroen heeft Sate Kambing Torpedo gemaakt met Vanja van der Leeden voor haar nieuwe boek Indostok.
  • Machinaal kneden van zuurdesemdeeg is nog niet zo makkelijk. De onderstaande Instagram post van Sourdough_tim zette Jeroen op het juiste spoor. De sleutel is zorgen dat je deeg minimaal 1000 omwentellingen maakt. Op een gemiddelde keukenmachine is dat zo’n 10 minuten. Maar als je dat in een keer doet wordt je machine en/of je deeg erg warm. Dus je doet het in etappes.

4. Vegetarisch repertoire: Taco met geroosterde paddestoelen en kimchi

In dit vegetarische recept komen een fors aantal ingredienten terug die we het afgelopen jaar hebben besproken: Kimchi, paddestoelen, taco’s en Gochuang, de Koreaanse chili pasta. Door de yoghurt te vervangen door soja yoghurt en de mayo door vegan mayo, kan je dit gerecht ook eenvoudig vegan maken.