Verse worst met eekhoorntjesbrood en rozemarijn

In deze verse worst verwerk je wat gedroogd eekhoorntjesbrood voor een boost in umami. Die smaak contrasteert goed met de verse rozemarijn die erin gebruikt wordt. Brandt & Levie is een ambachtelijke worstenmakerij opgericht door Samuel Levie, Geert van Wersch en Jiri Brandt, drie vrienden met een gedeelde passie voor goed eten en duurzaamheid. Hun worsten zijn bekend om hun unieke smaken en de innovatieve combinaties van ingrediënten die vaak worden gebruikt.

Recept afdrukken Pin recept
No ratings yet

Verse worst met eekhoorntjesbrood en rozemarijn Van Brandt en Levie

Auteur: Brandt & Levie

Keukengereedschap

  • 1 Vleesmolen en worstenmaker

Ingrediënten

Instructies

Standaard stappen om verse worst te maken

  • Maal het vlees op de gewenste grofheid. Maal ook alle kruiden in een vijzel of koffiemolen. Meng het vlees met zout en specerijen. Voeg vocht toe en kneed tot er een goede binding ontstaat. Vul je worstenstopper. Trek de darm over de spuitmond. Draai vervolgens voorzichtig de worst. Slinger en snijd los.

Verse worst met eekhoorntjesbrood en rozemarijn

  • Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood 30 minuten weken in het wateren de wijn.
  • Snijd het eekhoorntjestbrood ragfijn of maal het in een blender, bewaar het weekvocht voor in de worst.

De worst story

De Worst Story is het verhaal van een vriendschap tussen drie jongens (Samuel, Geert en Jiri), zoals die is ontstaan in de loopgraven van het Amsterdamse horecaleven en in legendarische restaurants als Le Hollandais en Vis aan de Schelde. Werken, feesten, lekker koken en de nodige chaos, dat is het recept. Nadat ze veel ervaring hebben opgedaan in verschillende toprestaurants besluiten ze zich toe te spitsen op het maken van worst. Geïnspireerd door hun helden Carlo Petrini (Slow Food), Dario Cecchini (de ultieme roosterkoning), Anthony Bourdain (koken is rock-‘n-roll) en Diny Schouten (de pasteikoningin) trekt het driemanschap eropuit om hun charcuteriepassie naar het hoogste plan te tillen. Via Parijs en Corsica reizen ze naar Italië, het walhalla van de worst, aangevuurd door hun liefde voor het varken, voor goed eten en voor avontuur. Wanneer ze alle kneepjes van het worstmaken onder de knie hebben lanceren ze hun eigen bedrijf. De passie voor lekker en duurzaam eten, hun politieke engagement en hun vriendschap blijken de ideale ingrediënten voor het zeer succesvolle merk Brandt & Levie.

De Worst Story bevat meer dan 80 unieke recepten om zelf worst te maken en te koken met worst.

Voor bijzondere ingrediënten werken we samen met Pimentón, dé webshop voor foodies en hobbykoks in de Benelux. Onze recepten linken direct naar hun site.