Olijfolie van Mas de Mingall

Zie het voor je, een idyllische locatie in Spanje. Een mooie droom om een B&B te beginnen op een oude olijf boomgaard. En dan, een pandemie, Corona. Deze luisteraar van Wat Schaft de Podcast is niet bij de pakken neer gaan zitten en is teruggeschakeld op dat waar de plek vroeger om bekend stond: Olijfolie. Laat Jeroen nu 6 flessen besteld hebben en fan zijn. Bij deze het verhaal van dit mooie ecologische product.  

Olijfolie van Mas de Mingall

In de buurt van Tarragona, tussen Valencia en Barcelona ligt een prachtige oude olijf boomgaard. Hier maken de bewoners ecologische extra vierge olijfolie van Mas de Mingall. Alle olijven worden met de hand geplukt. Hierdoor is er zo min mogelijk schade aan de boom en aan de olijven. Binnen 72 uur moeten de olijven van de boom naar de pers. Op deze manier wordt de puurste en verse olijfolie gemaakt. De olijfolie is van dit seizoen, dus echt vers. Wat veel mensen niet weten is dat olijfolie niet is als goede wijn. Wanneer de olijfolie gemaakt is, is het van belang het zo snel mogelijk te gebruiken. Zo vers mogelijke olijfolie, is dus de beste kwaliteit die je in huis kunt halen. Vervolgens is het zaak de olijfolie op een donkere plek te bewaren.

De olijven van Mas de Mingall worden geplukt in een vroeg stadium. Dit zorgt voor een fruitige, zachte smaak met een klein bittertje. Juist dit vroege plukken zorgt voor antioxidanten die ervoor zorgen dat de olijfolie gezond is.

Mas de Mingall maakt olijfolie door een blend van twee verschillende olijven te gebruiken. De olijfsoorten Sevillenca en de Regues zorgen voor een mooie groene en fruitige olijfolie die heerlijk is bij salades, gegrilde groenten, pasta en vis. Maar natuurlijk komt de olijfolie ook van pas bij je zelfgebakken zuurdesem brood (het recept voor zuurdesembrood vind je hier) en een beetje zeezout.

Is jouw interesse gewekt en wil je ook die lekkere verse olijfolie in huis halen? Ze leveren ook naar Nederland. Bestellen kan in flessen van 250, 500 en 750 milliliter. Maar je kunt natuurlijk ook een olijfboom adopteren. Voor alle informatie over de olijfolie zie de website van Mas de Mingall.