Bonenstoof met kool, gebakken uitjes en dille

Een recept dat Annie inspireerde op een hit van Allison Roman. Zo op het eerste gezicht lijkt het niet heel spannend en zelfs een beetje ‘beige’. Maar schijn bedriegt, dit is een heerlijk complex en smaakvol gerecht en een aanrader voor iedereen die van bonen, kool en dille houdt. Ook al is het eenvoudig, deze gaat gegarandeerd in de smaak vallen! Annie maakt het recept met iets minder dille en azijn en heeft een paar tips voor bonen die je in Nederland goed kan krijgen.

Recept afdrukken Pin recept
5 van 1 stem

Bonenstoof met kool, gebakken uitjes en dille

Een eenvoudig maar heerlijk complex en gelaagd gerecht. Perfect voor in de winter als je niet veel tijd hebt maar wel zin hebt in een bord fijn comfordfood. Geinspireerd op een hit van Alison Roman.
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit de boter en olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en breng op smaak met zout en peper. Bak ze, zonder veel te roeren, in 5-8 minuten mooi bruin en krokant. Je moet de uien niet stoven maar ze goed uitbakken. Let op dat je ze niet verbrand, blijf er bij en roer wanneer nodig.
  • Schep de uien eruit met een schuimspaan of zeef ze boven de pan.
  • Voeg de uitgelekte bonen toe en breng op smaak met zout en peper. Maak een deel van de bonen stuk om de stoof wat te binden. Het moet geen puree worden dus het grootste deel houd je mooi heel.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat garen tot de stoof naar wens is. Voeg dan de kool en azijn toe en roer om. Laat sudderen tot de kool zacht genoeg is. Proef tussendoor regelmatig of het zout en peper genoeg heeft.
  • Haal van het vuur en roer de helft van de dille erdoor. Verdeel over kommen en doe een topping van dille en de gebakken uitjes op de stoof. Doe er als je wilt nog wat creme fraiche of zure room overheen.

Voor bijzondere ingrediënten werken we samen met Pimentón, dé webshop voor foodies en hobbykoks in de Benelux. Onze recepten linken direct naar hun site.