Loting Smaakpalet van de Lage Landen voor Brigadeleden

Wij mogen een gesigneerd exemplaar van het Smaakpalet van de Lage Landen van Janny van der Heijden verloten onder onze Brigadeleden. Als je kans wilt maken op dit mooie boek dan kan je hieronder je gegevens achterlaten. Op het moment van verloten controleren wij de gegevens van de winnaars en of ze Brigadelid zijn.

Smaakpalet van de Lage Landen

Regelmatig wordt gezegd dat wij in Nederland geen eetcultuur kennen. Niets is minder waar, stelt Janny van der Heijden in Smaakpalet van de Lage Landen. In de zeventiende eeuw bestond deze wel degelijk, pronkte men met producten van eigen bodem of die men van ver haalde en hingen er trots afbeeldingen van gestapelde kazen of oesters aan de muur. Wat valt er allemaal te ontdekken over de groente, vis of het brood dat op de vele stillevens en marktscènes werd afgebeeld. Hoe heeft onze smaak zich gevormd?

Werd er echt bier bij het ontbijt en zelfs door kinderen gedronken, wat haalde men waar vandaan en hoe zat het met de verschillende manieren van Sinterklaas vieren, maar ook: wat was het grote verschil tussen arm en rijk aan tafel? Aan de hand van talloze schilderijen en prenten legt Janny de verborgen geheimen van onze eetcultuur bloot, anekdotisch en leesbaar, en maakt ze een sprong naar het nu met fotografie en megarealistische schilderijen. Wat is er verdwenen of denken wij opnieuw uitgevonden te hebben?

Na het lezen van dit boek zal niemand meer langs een stilleven of keukenscène lopen zonder er een extra blik op te werpen.

Vul je gegevens in en maak kans op het Smaakpalet van de Lage Landen

Om kans te maken op het Smaakpalet van de Lage Landen moet je lid van de Brigade zijn. Op woensdag 19 april loten we dit boek onder de Brigadeleden die zich hebben aangemeld en sluit deze actie.