Onze wekelijkse podcast Bestellen kan Altijd nog

Bestellen Kan Altijd Nog is de nieuwe podcast van Jeroen Doucet en Jonas Nouwen. In Bestellen Kan Altijd Nog gaat het helemaal om inspiratie voor de doordeweekse maaltijd. Elke week verschijnt er op maandag een nieuwe aflevering met inspiratie voor een weekmenu, een recept dat wat uitgebreider wordt besproken en een keukenweetje.

Hosts Jeroen Doucet en Jonas Nouwen zijn fanatieke foodies en vormen het bekende duo achter de succesvolle culinaire podcast Wat Schaft De Podcast. Waar Wat Schaft de Podcast gemaakt is voor op hoog niveau kokende thuiskoks, gaat de nieuwe podcast Bestellen Kan Altijd Nog juist over makkelijk en snel koken. Hiermee willen Doucet en Nouwen een grotere doelgroep aanboren en inspiratie bieden voor mensen die zich elke dag opnieuws weer afvragen: ‘wat moet ik vanavond nou weer koken…?’

Jeroen Doucet en Jonas Nouwen maken al ruim 3 jaar podcasts. Wat Schaft de Podcast hebben gemiddeld 30.000 luisteraars per maand en bestaat naast een tweewekelijkse afleveringen ook uit een site, social media accounts en een online community waar luisteraars met elkaar in discussie gaan over allerlei culinaire zaken.

“Via ons online community op Discord hebben wij veel contact met de luisteraars van Wat Schaft De Podcast”, zegt Jonas Nouwen. “Het onderwerp #weekmenu bleek daar heel populair. Toen dachten we: laten we daar een podcast over maken. Kort en inspirerend waar je echt wat mee kan.” De podcast komt elke week op maandag uit zodat mensen onderweg naar hun werk inspiratie kunnen opdoen voor die avond en de rest van de week.

“Zelf worstelen we ook elke week met wat we zullen maken. Je wil toch lekker en gezond eten, met het seizoen mee. We kiezen vaak voor vegetarisch en proberen elke week iets met vis te doen. Het weekmenu bestaat uit eigen recepten en recepten uit kookboeken en foodblogs. Wij hebben een enorme verzameling toprecepten”, aldus Jeroen Doucet. De meeste boodschappen komen uit de supermarkt, aangevuld met de toko of de (online) speciaalzaak.

Bestellen Kan Altijd Nog wil mensen inspireren om vaker zelf te koken, of dat in ieder geval te overwegen. “Als je wacht met nadenken wat je gaat eten tot je honger hebt, dan kies je vaak voor de kortste route naar dat eten: kant en klaar maaltijden of iets bestellen. Zelf koken is gezonder, sneller en goedkoper. Toch niet onbelangrijk in de huidige tijd”, besluit Doucet.

Bestellen Kan Altijd Nog verschijnt vanaf 3 oktober op alle gratis podcast apps.