Ga terug
Recept afdrukken
No ratings yet

Crispy Chili Oil van Vanja

Een verdwaald condiment uit de Chinese keuken dat het ontzettend goed doet bij polenta. Maar probeer het ook eens bij gnocchi met veel parmezaan, dat zag ik in Een klootzak-proof kookboek van koks Job (Pattinasarany) en Perry (de Man).

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie tot 170 °C in een steelpan. Als je geen keukenthermometer hebt, kun je een stukje knoflook of gember in de olie gooien – als de olie bruist is hij heet genoeg.
  • Doe alle overige ingrediënten in een hittebestendige kom en giet de hete olie erover. Breng op smaak met een snuf zout en laat helemaal afkoelen.
  • Je kunt het mengsel met de olie bewaren in een weckpot of de boel zeven. Omdat ik de olie in dit boek combineer met polenta, kies ik voor zeven en daarna bewaren in milde olijfolie. Giet het mengsel door een zeef. Bewaar de zonnebloemolie om bijvoorbeeld nasi goreng of bami goreng mee te bakken.
  • Giet zoveel milde olijfolie op de specerijen tot ze onderstaan en bewaar in een afsluitbare doos of weckpot. Hij hoeft niet gekoeld te worden en blijft eeuwig goed, of in ieder geval weken.